IMAXtree
trendovi u kosi

Boje i rezovi: Kakve ćemo frizure nositi ove jeseni?

Jesen je pravo vrijeme za promjene, pogotovo one koje se tiču frizure. Bob, lob, pixie, shag - o tome što se i kako nosi ove sezone razgovarali smo s Ivanom Klaićem, jednim od najperspektivnijih domaćih mladih frizera.  

"Već nekoliko sezona ne jenjava trend prirodnog izgleda kose koji je ove jeseni jači nego ikad. Još uvijek su u fokusu svijetle kose, nose se i tople, bogate, smeđe nijanse kao i bakreni tonovi u kombinaciji s prirodnim korijenom" – govori Ivan Klaić dodajući kako je česta zabluda da "nekome nešto nikako ne stoji". Sve ovisi o kvaliteti izvedbe, govori, a u odabiru idealne boje i reza za sebe treba obratiti pažnju na ton kože, kvalitetu vlasi, crte lica…

„Maslac plava“ i trodimenzionalna smeđa

Sve one koje biraju svijetle tonove, ove će jeseni nositi takozvanu "maslac plavu". Radi se o nijansi koja je niti topla niti hladna, podsjeća na boju pijeska, kosu izblijedjelu od sunca. Sve je u nevidljivim prijelazima, objašnjava, a lice je redovito uokvireno svjetlijim pramenovima koji ga "otvaraju" i daju mu svježinu.

Throwback to this color I did on @arielle You may have seen it on Pinterest

A photo posted by Stephen Garrison (@stephengarrison) on

Brinete će, pak, svoje tamne kose "utopliti". Bogatstvo i trodimenzionalnost boje postiže se kombiniranjem prirodnih i bojanih pramenova na način da se površinski sloj kose blago posvjetljuje, a donji se ostavlja tamnijim.

Subtle brunette Baby lights Color: @stephengarrison Cut/style: @donovanmillshair

A photo posted by Stephen Garrison (@stephengarrison) on

Na sličan način se kreiraju i bakrene frizure s tim da bi za maksimalan dojam prirodnosti korijen trebalo ostaviti u "svojoj" boji. Jednolično farbane kose, govori Ivan Klaić, danas su stvar prošlosti.

Nose se „prerasle“ frizure

"Kada su rezovi u pitanju, nose se 'prerasle' frizure. U trendu su kose srednje dužine, to jest, dulji bob – lob te dugi pixie koji bi trebao izgledati kao da je ošišan prije nekoliko mjeseci." – priča Ivan te dodaje kako su trenutačno kod šišanja imperativ meki rezovi. Kosa se šiša shag tehnikom koja zapravo označava kreiranje slojevite frizure: nema oštrih ravnih rezova, šiša se "slobodnom rukom", a krajnji rezultat bi trebao biti samo naizgled nemarni look. Također, tako kosa dobiva i na volumenu, što posebno u korist ide svima onima s tankim vlasima.

U modi su i duge, nehajne, "neuredno" odrezane šiške koje bi također trebale izgledati kao da ste zaboravile na vrijeme otići kod frizera i skratiti ih, šali se Ivan.

My hair color creation❤️ Lived in color™ #livedincolor #livedinhaircolor

A photo posted by JOHNNY RAMIREZ (@johnnyramirez1) on

Kenny® @kendalljenner last night for @targetstyle event. Makeup @patrickta Styling @monicarosestyle #JenAtkinHair #KendallJenner

A photo posted by Celebrity Hairstylist (@jenatkinhair) on

Sve je u teksturi

Za najbolji efekt, sve je ove frizure potrebno pravilno stilizirati, a u ovom slučaju to znači kamuflirati da ste išta učinili s njome. Sve što vam je za to potrebno, tvrdi zagrebački frizer, jest dobar proizvod za teksturu koji će spriječiti da frizura prebrzo "padne" te eventualno figaro velikog promjera.

@voguejapan x @luigiandiango x @anna_dello_russo

A photo posted by Gigi Hadid (@gigihadid) on

"Proizvodi za teksturu podebljaju vlas, ali je ne lijepe. Nemarne frizure vrlo brzo gube formu, a uz pomoć ovakvih proizvoda kosa postaje 'čvršća'. Također, kosi daju onaj divan morski štih." – objašnjava Ivan i dodaje kako se radi o ne baš vrlo jeftinim proizvodima u koje se, cijeni unatoč, isplati uložiti. Ipak, dodaje, bitno je naglasiti kako dobar stajling do izražaja dolazi isključivo ako za to postoji dobra podloga, odnosno, pravilno ošišana i kvalitetno obojana kosa.

Linker
19. travanj 2024 15:28