iStock
PRIPREMITE SE ZA SPAVANJE

7 čestih noćnih navika kojima upropaštavate ten

Ako se pitate zašto u posljednje vrijeme primjećujete sve više sitnih linija oko očiju i zašto vam koža ne izgleda kao u najboljim danima, odgovor se možda skriva u jednoj od ovih loših navika kojih se morate riješiti što prije.

Kvalitetan odmor vrlo je važan za našu kožu - dok mi mirno spavamo, ona je potpuno posvećena svojoj regeneraciji. Kako bismo joj osigurali da se bez poteškoća obnavlja moramo imati razrađenu beauty rutinu prije odlaska u krevet i riješiti se loših navika. Neke od njih su vrlo očite, ali neke će vas iznenaditi.

Svima se povremeno dogodi da prespavaju noć s make-upom na licu, ali problem je kad to postane pravilo, a ne iznimka. To je nešto najgore šmo možete učiniti svojoj koži jer ne samo da će vam pore biti začepljene, već može uzrokovati i bore. Reality zvijezda Khloe Kardashian posebno pazi na skidanje šminke i preporučuje MAC Bulk Wipes, ali ako niste fan maramica za čišćenje lica, odaberite neku od micelarnih voda ili ulja.

New York, NY - Khloe Kardashian at the 2016 Angel Ball hosted by Gabrielle's Angel Foundation For Cancer Research, held at Cipriani's. 
          November 21, 2016, Image: 306504675, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, AKM-GSI
Profimedia, AKM-GSI

Stručnjakinja za njegu kože Nichola Joss preporučuje dvostruko čišćenje. Što to zapravo znači? S prvim skidate šminku i nečistoću s lica, dok vam drugo omogućuje dublje i cjelokupnije čišćenje, a najbolje je da ne morate koristiti dva različita proizvoda za to.

Clinique odstranjivač šminke (219 kn); La Prairie (419 kn); Shiseido Instant odstranjivač make-upa za usne i oči (259 kn); Bobbi Brown (319 kn)

Možda toga niste svjesni, ali mobitel nije najčišća stvar na svijetu. Stalno ga koristimo, svugdje odlažemo i nakon toga naslanjamo na lice kada s nekim razgovaramo što može uzrokovati akne. Ono što možemo učiniti jest da ga nakon što legnemo više ne diramo ili pak da koristimo hands-free opciju. Ali to je samo jedan od razloga zbog kojeg bi vaš mobilni uređaj trebao biti što dalje od vas. Plavo svjetlo karakteristično za pametne telefone ometa stvaranje melatonina, hormona koji omogućuje regulaciju ciklusa spavanja - a osam sati sna ključ je dobrog izgleda.

Američka pjevačica Jennifer Lopez na pitanje koja je tajna njezinog dobrog izgleda često odgovara kako se radi o - kvalitetnom odmoru. I u pravu je jer je koža noću najaktivnija i potpuno posvećena svojoj regeneraciji - između 23 i 4 sata ujutro obnavlja se dvostruko brže nego inače. Ako imate problema sa spavanjem isprobajte neke od aplikacija i gadgeta koji prate vaše cikluse sna kako biste bolje odredili kada je idealno vrijeme "za krpe", a kada za ustajanje. Isto tako, možete probati s punom žlicom meda ili pak čajem koji sadrži lavandu.

Reality zvijezda Kim Kardashian West poznata je po svojem besprijekornom izgledu i beauty rutini. S obzirom na to da svakodnevno nosi mnogo šminke, postala je i profesionalka u njezinom skidanju. Koji je njezin trik? Svako toliko promijeni proizvode. Ako niste sigurni kada je idealno vrijeme za nešto novo, vodite se rečenicom beauty blogerice Michelle Phan: "Vrijeme je za promjenu kada primijetite da vaš preparat više ne djeluje kao nekada".

FILE PHOTO: Kim Kardashian arrives at the 2016 MTV Video Music Awards in New York, U.S., August 28, 2016.  REUTERS/Eduardo Munoz/File photo - RTX2QAI5
REUTERS

To što ste cijeli dan pazili na to da redovite pijete vodu, ne znači da prije spavanja ne trebate. Ne samo da će pomoći tijelu da se regenerira, već potiče i moždanu funkciju pa je vjerojatnije da ćete u miru odspavati osam sati.

Jeste li znali da spavanje u različitim pozama utječe na kožu? Ako spavamo stalno u istoj pozi stvaraju se iste bore spavanja te se na istim mjestima smanjuje elastičnost kože. Dermatologinja Rebecca Kazin naglašava da se upravo zbog toga noću moramo više okretati i premještati.

Linker
15. travanj 2024 17:41