INSTAGRAM
Pozdrav suncu

Znamo što jede da tako izgleda: Heidi Klum izazvala oduševljenje fotografijom u bikiniju

Poznati supermodel možda i je nagrađen dobrim genima, no ulogu u njenom izgledu sigurno imaju tjelovježba i prehrana. Evo što jede i kako vježba.

Poznati supermodel možda i je nagrađen dobrim genima, no ulogu u njenom izgledu sigurno imaju tjelovježba i prehrana. Evo što jede i kako vježba.

Za Heidi Klum vrijeme kao da je stalo – za koji mjesec proslavit će 50. rođendan, ali to se po njenom tijelu ne bi baš reklo. Jedna od najslavnijih modela Victoria‘s Secreta na 178 centimetara visine ima šezdesetak kilograma težine raspoređenih bez greške, čak i nakon što je rodila četvero djece. Heidi voli pokazivati tijelo (ponekad i sa 17 godina mlađim suprugom Tomom Kaulitzem), pa je to učinila i neki dan objavivši na Instagramu svoju fotografiju na kojoj u žutom bikiniju leži na travi i veseli se suncu.

Kako piše Total Shape, Heidi nikad nije voljela dugotrajne treninge, no u vrijeme dok je bila "anđelica" morala je predano vježbati kako bi imala čvrsto tijelo bez masnoća. Trener slavnih David Kirsch, koji je radio i s glumicom Anne Hathaway, složio je stoga za njemački supermodel kraći trening, ciljan i učinkovit, s puno skokova i vježbi s opterećenjem. Uobičajeno je Heidin trening uključivao leđne i bočne iskorake, različite varijacije daske (plank), podizanje nogu, rotacije ruku, rotacije s medicinkom. Uz to je manekenka dosta trčala i vježbala jogu.

image

Heidi u bikiniju na travi pozdravlja sunce

INSTAGRAM

Na trampolinu

Danas, kaže, nema toliko vremena za vježbanje, jer je fokusirana na odgajanje djece i poslovne poduhvate, pa njena tjelesna težina navodno oscilira. Sad radije vježba usput – u šetnjama sa psima i aktivnostima s djecom, a omiljena joj je sprava za vježbanje trampolin.

"Djeca me drže u pokretu. Bez obzira skačemo li na trampolinu ili jurimo s psima u parku, ona definitivno paze na moju liniju", rekla je Heidi koja voli i pješačiti prirodom te voziti bicikl. Kad uhvati vremena, trči na pokretnoj traci koju ima u kući, ponekad diže utege, opterećuje gležnjeve utezima dok vježba ili radi pilates.

image

Uskrsna čestitka u stilu Heidi Klum

INSTAGRAM

Tri glavna obroka

Osim što je aktivna, pazi i na prehranu, ali ne slijedi neku strogu dijetu, nego se uglavnom nastoji hraniti zdravo, zbog sebe i zbog djece, stoga često kuha kod kuće, a jesti vani baš i ne voli. Obroci su joj jednostavni, ali zdravi i hranjivi, sadrže složene ugljikohidrate, nemasne proteine, povrće i voće. Dnevno ima tri glavna obroka, jedan od njih je večera koju zajedno s djecom pojede rano, već u 18 sati, jer smatra da ranije večeranje omogućuje tijelu da lakše probavi hranu.

Svaki dan Heidi počinje smoothiejem od chia sjemenki, matche, acaija i proteinskog praha. Za doručak tipično pojede jaja sa sirom i povrćem, a obroku doda voće i čaj. Ručak uključuje nemasne proteine, cjelovite žitarice, povrće i nešto malo zdravih masnoća, kao što je maslinovo ulje, a uobičajeni obrok čine riba ili perad sa žara s povrćem i krumpirićima. Sve jede, naravno, u umjerenim količinama. Slična tome je i večera nakon koje obično ide desert, jer Heidi si ne voli ništa uskraćivati. Zasladi se sorbetom, sokom ili voćem s jogurtom ili tamnom čokoladom.

Linker
29. travanj 2024 14:08