U Zagrebu

Vrata otvara Chic bar & more! Prvi smo zavirili u novi bar koji odiše luksuzom Hollywooda

Zagreb je dobio novu oazu za ispijanje kave i ugodna druženja u prostoru koji odiše duhom starog Hollywooda. Prvi smo ušli u novootvoreni ‘Chic bar & more‘ i istražili što se krije iza ovog jedinstvenog koncepta koji će ‘oživjeti‘ Jarun i tijekom tmurnih dana.

Ugostiteljska scena Zagreba postala je bogatija za još jedno zanimljivo mjesto. Uz samo jezero Jarun na adresi Županići 1A, u prostoru nekad popularnog noćnog kluba, otvara se Chic bar & more. Na ovom unikatnom konceptu proteklih mjeseci marljivo je radio bračni par Marjanović, supružnici Lara i Dejan. Cilj im je bio Zagrepčanima osigurati mjesto za ugodna dnevna, after work i večernja druženja, mjesto gdje će se osjećati ugodno i gdje će se uvijek rado vraćati. Iako im je ovo prvi ugostiteljski pothvat već na prvi pogled vidi se da su ljestvicu podigli poprilično visoko što se tiče same estetike, ali i ponude. Kako su došli na ideju otvaranja ovakvog bara koji je spoj luksuza, ali i pristupačnosti otkrila nam je vlasnica Lara Marjanović.

"Ideja o otvaranju bara već dugo tinja u nama jer sam sportski tip i volimo doći na Jarun na rekreaciju, ali smo shvatili da ovdje ne postoji adekvatno mjesto gdje bismo popili kavu u slučaju lošeg vremena. Kafići koji su na samom jezeru dosta ovise o vremenu jer nemaju unutrašnji prostor, a mi smo odlučili doskočiti tom ‘nedostatku‘ i tako je sve krenulo", priča nam Lara.

image

Uređenje interijera odiše luksuzom starog Hollywooda

VEDRAN PETEH/CROPIX

Veliki naglasak stavljen je na uređenje interijera koji odiše luksuzom starog Hollywooda, a prostor je pritom iznimno topao i ugodan za boravak. Iz unutrašnjosti pogled kroz velike staklene stijene ‘puca‘ ravno na jezero i vanjski dio terase, a zbog idiličnih i opuštajućih prizora, pogotovo za vrijeme sunčanih dana, vaše druženje s dragim ljudima moglo bi potrajati satima. U unutrašnjosti se posebno ističu veliki kristalni lusteri i klavir iz 19. stoljeća koju su vlasnici kupili od poznatog pijanista Nenada Rožića.

image

U unutrašnjosti se posebno ističu veliki kristalni lusteri i klavir iz 19. stoljeća

VEDRAN PETEH/CROPIX

"Kad je gospodin Rožić ušao u naš prostor da vidi gdje smo smjestili klavir rekao je da su ga preplavili jednaki osjećaji kao kad je nastupao na bečkom dvoru. Bilo mu je baš drago da je njegov klavir dospio u jedan ovakav prostor i rekao da gostima treba biti čast što imaju priliku ispijati kavu uz ovakav vrijedan instrument", govori vlasnica, simpatična Makaranka koja već više od 15 godina živi i radi u Zagrebu. Iako je po struci ekonomistica sa završenim MBA programom iz računovodstva i financija cijeli svoj radni vijek provela je u marketingu, a sada je spremna na novi profesionalni izazov u baru koji će malo koga ostaviti ravnodušnim. Baš kao i njegova unutrašnjost. Iako se čini da je na prostoru radio tim dizajnera interijera iza svih ideja vezanih uz uređivanje prostora stoji upravo 34-godišnja vlasnica.

image

U ponudi će biti veliki izbor pića i noviteta na našem tržištu

VEDRAN PETEH/CROPIX

"Kad smo krenuli u cijelu ideju s ugostiteljstvom prvotno nismo imali naziv bara, nakon što je odluka pala na ‘Chic‘ odlučili smo sve stilski prilagoditi nazivu. Stavili smo lustere i klavir jer smo htjeli da se ljudi ovdje osjećaju ugodno, ali i da cijelo mjesto bude otmjeno i da malo oživimo cijeli Jarun", govori Lara.

image

Vlasnica Lara Marjanović karijeru je gradila u marketingu, a ovo joj je prvi ugostiteljski pothvat

VEDRAN PETEH/CROPIX

A oživjet će ga sigurno i široka ponuda pića i noviteta na našem tržištu. "U ponudi imamo specijalne i sezonske ponude kava. Imamo i koktele, sve će biti chic brendirano. Ono što će zasigurno privući pozornost je i ružičasta kava. Okusom će biti jednaka običnoj kavi, ali će zbog posebnog i prirodnog dodatka svoju boju promijeniti u ružičastu. Za kompletan dojam takve će se kave služiti u prozirnim šalicama. Volim putovati i inspiraciju crpimo iz velikih svjetskih metropola poput Beča i Pariza pa smo tamo vidjeli i posljednje trendove iz ugostiteljstva, ali i ideje za samo uređenje interijera", ističe simpatična Lara i dodaje da su u njihov bar svi dobrodošli. "I oni koji se nakon rekreacije žele samo osvježiti i oni koji žele doći sređeni popiti kavu i roditelji s djecom. Želimo da se baš svi kod nas osjećaju ugodno", govori Lara.

Chic bar & more svojim nastupom otvorit će splitska pjevačica i naša bivša predstavnica na Euroviziji Albina, a nakon toga u planu su i intimne koncertne večeri uz klavir i gitaru. Uskoro će prostor osvanuti i u božićnom duhu s velikim božićnim drvcem koji će unijeti još više topline i radosti u ovaj novootvoreni bar koji ima baš sve predispozicije da postane novo it mjesto u gradu za druženje, ali i zabavu. Velika prednost je i privatan parking za dvadesetak automobila koji se nalazi s vanjske strane objekta pa svima onima koji na Jarun dolaze automobilom parking neće zadavati glavobolje.

image

Gostima je na raspolaganju i vanjski dio terase

VEDRAN PETEH/CROPIX
Linker
25. travanj 2024 03:31