Ljetni horoskop

Svaki znak svoje mjesto pod suncem ima: Evo kakav odmor odgovara različitim znakovima

Koliko se razlikuju po svojim obilježjima, toliko su im drukčije preferencije prema načinu na koji provode odmor: svaki znak svoje mjesto pod suncem ima.

OVAN

Aktivni odmor najbolji je odmor, barem Ovnovima, uvijek željnim akcije i sportskih aktivnosti. Zato ih privlače putovanja džipom po savanama ili vožnja kajakom po norveškim fjordovima. Osim toga, kako vole društvo, dobro se osjećaju i u talijanskim i francuskim gradovima koje ljeti preplave turisti, kao što su Napulj ili Marseille.

BIK

Energični, dinamični Bikovi žele se na ljetovanju opustiti i zaboraviti na sve probleme, pa destinaciju biraju između dvije krajnosti. Rado odlaze u neki mirni, opušteni gradić s dobrom hranom, na primjer u Istri ili Provansi, ili se pak odlučuju za planinarenje po Dolomitima, rafting na Cetini ili trekking u podnožju Himalaje.

BLIZANCI

Avanturistički nastrojeni Blizanci uživaju u putovanjima i dobrom društvu. No, svakog se mjesta brzo zasite, pa stalno traže nove, uzbudljivije destinacije. Zato vole otići na dulje turističke ture kao što su, na primjer, obilazak skandinavskih prijestolnica, srednjoeuropskih povijesnih središta ili pak zemalja jugoistočne Azije.

image
Unsplash

RAK

Rakovi vole biti pokraj vode, pa biraju destinacije na moru, jezerima ili rijekama. Vole ići na krstarenje po jadranskim otocima ili zaploviti Dunavom, a kako su obiteljski tipovi, najljepše im je kad idu s partnerom i djecom. Rado odlaze i u otočne zemlje poput Novog Zelanda, a jasno je i zašto - more nije daleko.

LAV

Ljetovanje sa stilom, to je moto svakog pravog Lava. Njega ne zanima vožnja kajakom po divljim rijekama, planinarenje ili safari. Omiljene su mu lokacije Pariz, London i druga ‘in’ mjesta, poput mondene Sardinije ili Santorinija, gdje najradije odsjeda u luksuznim hotelima. Zna se i koja su mu omiljena hrvatska odredišta - Hvar i Dubrovnik.

DJEVICA

Temeljite i organizirane, Djevice pomno planiraju svako putovanje i prouče sve atrakcije kako ne bi nešto propustile. U Londonu će, na primjer, posjetiti Tower Bridge, razgledati galeriju Tate, obići Soho, kavu će popiti na trgu Leicester, a navečer otići u kazalište na West Endu ili u neki od starinskih pubova na dokovima.

image
Unsplash

VAGA

Dobro društvo, luksuzan smještaj i puno zabave - to je ono što traži Vaga kad bira gdje će i kako provesti odmor, na koji uvijek nosi gomilu odjeće. A kako su u pravilu estete i vole umjetnost, rado će otići i u neku kulturnu prijestolnicu poput Beča, Pariza ili Venecije.

ŠKORPION

Ljubitelji egzotičnih destinacija, Škorpioni kao idealan odmor zamišljaju obilazak islandskih gejzira, krstarenje Nilom ili posjet Bangkoku. A kako im drugi ljudi često nakon nekog vremena počinju ići na živce, nije im teško putovati sami.

STRIJELAC

Za putovanja voli veća društva, no nije mu problem ni ako krene sam jer će putem upoznati ljude i pridružiti im se u pustolovini. A kako Strijelca privlače strane zemlje i kulture, što neobičnije tim zanimljivije, odvažit će se na daleka putovanja - primjerice u američki Grand Canyon ili izlet po rijeci Amazoni. U Hrvatskoj će pak radije otići na slapove rijeke Krke nego na pitomu plažu na otoku Krku.

JARAC

Jarci ne vole vrućine, pa će ljeti izbjegavati more i radije će otići u planine, gdje je zrak svježiji, a noći hladnije. Osim toga, vole i zemlje koje odišu poviješću i u Velikoj Britaniji će posjetiti Oxford ili Cambridge, u SAD-u Atlantu i New Orleans, a u Hrvatskoj Split ili Šibenik.

image
Unsplash

VODENJAK

Često u zadnji tren donose odluku o odredištu, a najvažnije im je da iskuse nešto novo i drugačije. Preferiraju hladniju klimu, pa će otići u Kanadu ili na Island, a ne u Indiju ili Egipat. U Hrvatskoj najviše vole Gorski kotar i Liku.

RIBE

More, sunce i plaža - to je ono što na odmoru traže Ribe. Na Jadranu će potražiti neko manje mjesto gdje nema velikih gužvi, a idealna inozemna odredišta su im obala Kalifornije, talijanska predalpska jezera Como, Maggiore i Guarda ili pak Brazil.

Uz novi broj magazina Gloria ne propustite knjižicu Horoskopa, ljeto 2023. u kojem donosimo:

  • Ljubav, društveni život i zdravlje po znakovima zodijaka
  • Kako položaj zvijezda utječe na izgled
  • Indijanski horoskop
  • Numerologija: financijska i poslovna predviđanja za drugu polovicu 2023.
image
GLORIA PRODUKCIJA
Linker
23. travanj 2024 13:47