DEPOSITPHOTOS
Ne bacajte novac

Spas od vrućine: Sami napravite sprej za rashlađivanje

Teško se boriti s ovim nemogućim tropskim vrućinama, s udisanjem vrućeg zraka, nepodnošljvo visokim temperaturama. I na kopnu i na moru tražimo osvježenje pod tušem, palimo klimu, stopala i zapešća osvježavamo hladnom vodom.

Ali što kad moramo izići van, a ne pomažu nam ni lagana odjeća, ni šešir, ni brzi, najbrži prijelaz od točke A do točke B? Nudimo vam trik: sami možete pripremiti osvježavajući sprej (za što vam treba niti 15 sekundi) koji ima samo jedan sastojak i, vjerujte nam na riječ, isproban je na visokim temperaturama te stvarno pomaže u brzinskom osvježavanju čak i po najvećim vrućinama, piše Sloboda Dalmacija.


ŠTO NAM TREBA

1. Potrebna je samo jedna bočica sa štrcaljkom, koju možete pronaći u ljekarnama i trgovinama širokog asortimana. Košta tek nekoliko kuna, a birate je po veličini torbe.

2. Treba vam najobičnija voda iz špine.


PRIPREMA:

Bočicu napunite vodom, stavite je u zamrzivač na brzo hlađenje ako vam je žurba, ili je držite spremnu u gornjem dijelu hladnjaka na temperaturi do pet, šest stupnjeva. Izvadite je prije nego što krenete van i čim vas uhvati slabost od vrućine, hladnom tekućinom poprskajte lice, vrat, kosu, zapešća, dekolte, noge.

image

Hoće li i kako mirisati vaša osvježavajuća vodica, odlučite sami

DEPOSITPHOTOS

SAVJET VIŠE

U vodu možete staviti i nekoliko kapi limunova soka ili eteričnog ulja. Ako želite da zamiriše baš kako volite, možete u vodu dodati i koju kap parfema, ali onda pazite koja mjesta na tijelu prskate. Neće škoditi ni koja kap mineralne vode. Osvježenje je trenutačno, pomaže u borbi s ovim suludo visokim temperaturama, osvježava, ali i hidratizira kožu. I, što je najvažnije, trošak je minimalan.

Linker
26. travanj 2024 01:59