Radionice fotografije, stiliziranja i kreativnog coachinga Lifestyle Portfolio Class

 LIDIJA TOMAS MATIJEVIĆ
ZA KREATIVKE

Razmjena dobrih ideja kroz radionice - od fotografije i stiliziranja do coachinga i kuhanja

Pitoreskni istarski gradići postali su omiljena kulisa domaćim kreativkama, koje u njima održavaju vikend radionice na kojima polaznici uče kako pripraviti savršeno jelo ili ga atraktivno fotografirati za društvene mreže.

Pitoreskni istarski gradići postali su omiljena kulisa domaćim kreativkama, koje u njima održavaju vikend radionice na kojima polaznici uče kako pripraviti savršeno jelo ili ga atraktivno fotografirati za društvene mreže.

RAZMJENA DOBRIH IDEJA U MOTOVUNU

U sklopu radionice fotografije, stiliziranja i kreativnog coachinga Lifestyle Portfolio Class, koju su održale Lidija Tomas Matijević i Marina Ćosić, sudionice su naučile (i) kako atraktivno snimiti hranu.

image

Pogled na Motovun

DARIO&JAKOV W

image

Stol u Villi Angelo raskošno postavljen za fotografiranje

DARIO&JAKOV W

Dvodnevna radionica fotografije, stiliziranja i kreativnog coachinga, održana u Villi Angelo - kamenom zdanju u srcu Motovuna čija povijest seže u 18. stoljeće - bila je vrelo inspiracije i praznik za sva čula, slažu se njezine polaznice, koje imaju samo riječi hvale za kreativni tandem koji stoji iza projekta. Lidija Tomas Matijević i Marina Ćosić dugogodišnje su prijateljice, poslovne suradnice i žene čiji popis zanimanja raste sa svakim njihovim novim interesom, a njih je, konstatiraju kroz smijeh, bezbroj. Lidija je fotografkinja, dizajnerica, stilistica i vlasnica popularnog bloga LiliHalo Decoration posvećenog dizajnu interijera i lifestyle fotografiji, a Marina se osim fotografijom bavi i coachingom na temu mindseta u kreativnom poslovanju.

image

Lidija Tomas Matijević i Marina Ćosić

DARIO&JAKOV W

image
DARIO&JAKOV W

Ideja radionice je bila prenijeti drugim kreativcima svoje znanje i ideje te dati uvid u uzbudljivi svijet kreativnog poduzetništva. Lidija je u sklopu radionice održala predavanje na temu važnosti Moodboarda kao polazne točke u kreativnom radu, pogotovo onom s klijentima, gošća predavačica Edi Antonia Brljafa, istarska stilistica i dizajnerica interijera otkrivala je tajne stiliziranja setova za snimanje, a Marina Ćosić održala coaching na temu mindseta u kreativnom poslovanju. Polaznici su tijekom dva dana kreirali zanimljive setove te učili tehnike snimanja i prezentiranja lifestyle detalja i hrane, a poseban im je užitak bio fotografirati raskošno postavljen stol prepun cvijeća Borisa Tičinovića i slastica porečke slastičarke Kristine Jehnić.

image

Dvodnevna radionica u Vili Angelo u Motovunu

DARIO&JAKOV W

MALO KUPANJA, MALO KUHANJA

Gastro blogerica Sandra Rončević zvijezda je kulinarskih radionica koje će se potkraj ljeta održati u stanciji u podnožju istarskog sela Kostanjica.

image

Gastro blogerica Sandra Rončević

VIGOR KLAIĆ

Na prekrasnoj i mirnoj lokaciji u podnožju sela Kostanjica, na kojem se smjestila Stancija Sparagna, food blogerica Sandra Rončević ove jeseni priprema čarobna vikend druženja pod nazivom "Weekend Foodie Retreat". Ljubitelji kuhanja i gastro entuzijasti imat će prilike gledati u akciji jednu od najpopularnijih domaćih gastro blogerica, slušati njezine zanimljive priče o "iću i piću" (koje u mjesečnoj kolumni dijeli s čitateljima Glorije IN), zajedno sa Sandrom spravljati ukusna jela od sezonskih namirnica i lokalnih proizvođača, inspirirana istarskom kuhinjom, ali i uživati u dva dana posvećena hedonizmu. U cijenu radionice uključena su i dva noćenja u stanciji, svi obroci te odlasci na vođena kušanja maslinova ulja i vina obitelji Ipša koja živi u blizini.

image

Stancija Sparagna u podnožju sela Kostanjica

VEDRAN PETEH/CROPIX

"Ideja je provesti pravi gurmanski vikend u prekrasnoj kamenoj kući, daleko od gradske vreve, odmoriti se, nešto novo naučiti, smijati se, biti sretan u trenutku, jesti, piti, uživati svim čulima. Kuhati, ako ti se kuha, a ako ti se ne kuha, onda čitati, odmarati se, spavati, sjediti na terasi, šetati po okolici, plivati u bazenu, ali svejedno na kraju fino jesti i piti", kaže Sandra. Stanzia Sparagna, u vlasništvu obitelji Sparagna više od dvjesto godina, renovirana je stara obiteljska kamena kuća koja može ugostiti 10 osoba, a na zelenilom okruženom imanju nalaze se 12-metarski bazen, vrt, voćnjak i maslinik.

image

Vikend druženja pod nazivom "Weekend Foodie Retreat"

VIGOR KLAIĆ
image

Radionice u Stanciji

VIGOR KLAIĆ

"Nekad prije vinski podrum i štala, danas je prostrano prizemlje koje se nizom vrata otvara prema vrtu i bit će centralno mjesto odvijanja radionice jer se upravo tu nalaze kuhinja, blagovaonica i dnevni boravak s otvorenim stubištem", otkriva Sandra, dodajući kako su gastro radionice zamišljene kao mala intimna edukativna druženja od maksimalno desetak polaznika jer je cilj individualni pristup i komunikacija.

Linker
28. travanj 2024 08:06