Motivacija drugima

Poznata glumica iskreno: ‘Hollywood me otpisao nakon moždanog udara, ali se nisam predala‘

Sharon Stone iskreno je progovorila o borbama u Hollywoodu nakon nemilog zdravstvenog događaja.

Glumica Sharon Stone hrabro je progovorila o teškim trenutcima koje je proživjela nakon što je pretrpjela moždani udar i opasno krvarenje u mozgu 2001. godine, ističući kako je to dovelo do njezinog "otpisa" iz filmske industrije.

Liječnici su joj tada prognozirali samo jedan posto šanse za preživljavanje nakon devetodnevnog krvarenja u mozgu. Ipak, Stone je prema svim očekivanjima pobijedila, ali se suočila s novim izazovima - gotovo 20 godina borila se da ponovno pronađe svoje mjesto pod filmskim, zvjezdanim nebom.

image
EARL GIBSON III/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

"Oporavak je trajao sedam godina, a od tada nisam dobila niti jedan angažman", otkrila je Stone na nedavnom događaju magazina The Hollywood Reporter - "Raising Our Voices". "Kada se to prvi put dogodilo, nikome nisam željela otkriti što se događa jer sam znala da ću biti "otpisana", iskreno govori glumica.

"Na vrhu svoje karijere često sam probijala staklene stropove i to je negativno utjecalo na moj daljnji napredak. Povrijedilo me kad nisam dobila pravednu naknadu. Povrijedilo me kad sam se morala boriti s vodstvom studija i kad sam morala postavljati granice - granice o tome tko smije ulaziti u moju prikolicu i što smiju tražiti; granice o tome da ne želim potpisivati ugovor u šminkernici na dan početka snimanja", dodaje glumica.

image
JUAN RICO/BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA JUAN RICO/BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

S obzirom na to da je raznolikost bila jedna od središnjih tema događaja, Stone je istaknula važnost borbe za sebe. "Raznolikost može imati više značenja. Može značiti suočavanje s ozljedama, boju vaše kože, ali i da se izborite za sebe", objasnila je Stone.

Ova majka troje djece često se morala boriti za svoje interese, što joj je ponekad uzrokovalo i probleme u industriji zabave. Primjerice, nakon što je istaknula svoj rad s organizacijama poput Svjetske zdravstvene organizacije i Ujedinjenih naroda u podizanju glasa nedovoljno zastupljenih, Stone je ohrabrila ljude da zahtijevaju svoje mjesto unutar industrije i da se ne boje izboriti za sebe.

Linker
19. travanj 2024 16:48