Nismo same

Pink vina: Kolovoz je vrijeme za rosé - s dobrim razlogom

Zagrebačka vinoteka pokrenula je projekt Dobro(tvorno) je piti rosé, za žene oboljele od raka dojke iz udruge ‘Nismo same‘

Mjesec ružičaste vrpce obilježava se u listopadu, kolovoz je vrijeme ružičastih vina, a uvijek je pravo vrijeme za podržati dobra djela. Stoga od 1. do 31. kolovoza zagrebačka vinoteka Lu-Ma odvaja 1,5 eura za Udrugu žena oboljelih i liječenih od raka "Nismo same". Udruga je proteklih šest i pol godina rada provela niz projekata u području osnaživanja onkoloških bolesnika/ca, a najpoznatiji i najinovativniji je svakako projekt socijalne usluge prijevoza žena na kemoterapiju "Nisi sama – ideš s nama!" Uslugu je do sada koristilo 765 žena kojima je osigurano gotovo 25.000 za njih besplatnih vožnji na terapiju i s terapije.

“Koristim ovu prigodu zahvaliti Lu-Ma vinoteci, svim vinarima koji su se uključili u akciju i svim ljudima koji će kupnjom vina donirati za naš projekt te Vanji Vargi iz "Djelovanja" što je ponovno osmislila projekt podrške našem radu. Neizmjerno nam to znači“, izjavila je predsjednica udruge, Ivana Kalogjera.

image

Ivana Kalogjera, predsjednica Udruge žena oboljelih i liječenih od raka ‘Nismo same‘

BILJANA BLIVAJS CROPIX

Plemenitu akciju podržalo je devet vinara: Bastian, Bertoša, Fakin, Jakovac, Korta Katarina, Krauthaker, Puhelek, Tomaz i Veralda, a njihovih devet etiketa veže nekoliko stvari. Sve su rosé vina, sve su hrvatski vinari i sve ih možete pronaći u vinoteci Lu-Ma i sve su dio dobrotvorne priče „Dobro(tvorno) je piti rosé!“

Marko Baničević, vlasnik vinoteke LU-MA izjavio je: ”Odabrali smo 9 hrvatskih vinara jer na ovaj način i njih želimo istaknuti. Hvala svima koji će podržati našu inicijativu".

Ivana Puhelek iz Vinarije Purek – Puhelek, dodala je: "Kao vinarku i kao ženu, zbilja me razveselio poziv da sa svojim roséom budem dio ove zanimljive i dobrotvorne inicijative. Ružičasti mjesec jest listopad, no potrebe oboljelih žena tu su cijelo vrijeme. Zbog toga je ova akcija posebno zanimljiva: pokriva period kada nitko nije fokusiran na dane Ružičaste vrpce. A što jest, jest, rosé vina su nešto što je savršeno za ljetne dane", zaključuje.

Linker
25. travanj 2024 06:19