dan bez grudnjaka

Oslobodite se grudnjaka na 24 sata, razlog je jako važan

U listopadu, mjesecu kojim se podiže svijest o borbi protiv karcinoma dojke, 13. listopada odbacite grudnjake, obavite samopregled, samosvjesno izađite na ulicu i dajte podšku ženama koje se bore protiv te opake bolesti.

Iako se na prvu loptu čini prilično kontroverznim, Međunarodni dan bez grudnjaka koji se obilježava 13. listopada nije namijenjen golicanju muške mašte, već ima cilj podići svijest o prevenciji, važnosti samopregleda dojki i mogućnosti ranog otkrivanja raka. Ovaj dan, kada bi svaka žena trebala osloboditi grudi barem na 24 sata, održava se naravno u listopadu, ružičastom mjesecu tradicionalno posvećenom borbi protiv karcinoma dojke.

image

Jennifer Aniston

AKM IMAGES/BACKGRID USA/PROFIMEDIA
image

Jennifer Lopez

TSUNI/USA/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA
image

Selena Gomez

FELIPE RAMALES/SPLASH/PROFIMEDIA

Iako su grudnjaci već odavno postali i modna kategorija, unatoč tome što je teško naći onaj koji paše kao saliven, neka istraživanja potvrđuju kako grudima više odgovara slobodan pad, nego umjetna potpora. Naime, za razliku od nošenja grudnjaka koji smanjuje cirkulaciju, nenošenje istog jača vezivno tkivo i potiče proizvodnju kolagena što grudi čini čvršćima i dugoročno - ‘višima‘. Naravno, ta se teorija odnosi na mlade žene i manje grudi, no jedan dan slobode preporučuje se svima.

image

Catherine Zeta-Jones

SARA DE BOER/INSTAR IMAGES/PROFIMEDIA
image

Bella Hadid ni privatno ne nosi grudnjak

LUSG/BACKGRID UK/PROFIMEDIA
image

Bella Hadid

PECQUENARD+FEREY/KCS PRESSE/PROFIMEDIA
image

Halle Berry

ABC/FERRARI/PROFIMEDIA
image

Zoe Kravitz

NORTH WOODS/BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

A kako nositi grudi oslobođene stege dobro znaju mnoge slavne žene kojima, doduše, nije cilj promoviranje zdravlja već ludih modnih kreacija i vlastitog savršenog tijela. Zato budite i vi na jedan dan samosvjesni kao Jennifer Lopez, Catherine Zeta- Jones, Jennifer Aniston ili Bella Hadid koja bez srama i bez donjeg rublja izlazi na modnu pistu. I naravno, ne zaboravite na samopregled.

Linker
15. travanj 2024 05:54