nešto drukčije

Novi album Stjepana Hausera njegovo je najinventivnije djelo do sada

Slavni violončelist objavio je dugoiščekivani solo album, a proslavio ga je objavom novog spota za dobro poznati Shakirin hit "Waka Waka".

Svjetski popularan hrvatski violončelist Stjepan Hauser na novom albumu donosi svoju blistavu virtuoznost u svijet latino popa i jazza, otkrivajući nove dimenzije izvanredne muzikalnosti koju je izvorno pokazao s 2Cellos. Hauser će u nadolazećim tjednima otkriti još uzbudljivih najava vezanih uz izlazak albuma.

Hrabri odmak od tihog sjaja njegovog solo debija "Classic" iz 2020., koji je bio broj 1 na Billboardovoj ljestvici tradicionalnih klasičnih albuma, "THE PLAYER" dolazi kao Hauserovo najinventivnije djelo do sada.

"Budući da se danas toliko glazbe stvara umjetno, želio sam istaknuti prave glazbenike stvarajući jedinstveni zvuk koji svakoj pjesmi donosi nešto novo", kaže glazbenik. U tu svrhu, Hauser je oblikovao raskošne aranžmane albuma uz pomoć producenta Stevena Mercurija (dirigenta/skladatelja koji je također radio s Lucianom Pavarottijem, Chickom Coreom, Andreom Bocellijem i Stingom) i angažirao slavnog Češki nacionalni simfonijski orkestar za svaku pjesmu.

Zadivljujuća suradnja se pokazuje u pjesmu "Waka Waka" na posljednjoj pjesmu s albuma za koju je Hauser danas objavio plesni i šareni spot. U razigranom spotu se pojavljuje zbor Bongi Duma (isti zbor koji se pojavljuje u Disneyevom uratku "Lion King").

"S ‘Waka Waka‘ sam želio spojiti kulture iz cijelog svijeta u jednu pjesmu. Ima toliko različitih utjecaja, a zbor dodaje toliko duha – bio je to nevjerojatan trenutak ljubavi i jedinstva i apsolutne radosti", poručio je Hauser.

Inače, s albuma smo već vidjeli spotove "Quizás, Quizás, Quizás", na kojoj je ugostio američku violinisticu Caroline Campbell, i "Livin’ la Vida Loca".

Na krilima desetogodišnje karijere s 2Cellos, Hauser je počeo novu eru kao solo umjetnik, a koristeći inovativni glazbeni stil i neodoljivu karizmu, fanovima diljem svijeta donosi novi val glazbe na violončelu.

image

Stjepan Hauser

PROMO

Cijenjen u cijelom svijetu zbog svog zadivljujućeg nastupa uživo, Hauser je već izašao na pozornicu u više od 40 zemalja diljem svijeta (uključujući povijesne prostore kao što su Radio City Music Hall u New Yorku i Royal Albert Hall u Londonu) te je nastupao uz izvođače kao što su Andrea Bocelli, Red Hot Chili Peppers i Elton John. Nastupio je i na ovogodišnjem 79. Međunarodnom filmskom festivalu u Veneciji, otvarajući finalnu večer dodjele nagrada, a nastupio je čak i u Vatikanu.

Hausera ćemo imati priliku uživo vidjeti na koncertu 2Cellos u zagrebačkoj Areni 19. rujna!

Linker
06. studeni 2022 15:29