Nitko nije pošteđen

Naši poznati o vrućoj temi: ‘Stvarno se trudimo, iako je zeznuto‘

Stanovnici glavnog grada posljednjih su dana ‘na iglama‘ zbog najavljenih noviteta i pravila u načinju odlaganja otpada. Među njima su i neka poznata lica koja su nam provjerila kako oni gledaju na recikliranje i odvajanje otpada.

Papir, staklo, plastika i metal, biootpad te miješani otpad - to su kategorije u kojima ćemo u Zagrebu razmišljati kad poželimo baciti neki otpadak, pogotovo od 1. listopada za kada je najavljen novi model naplate odvoza smeća.

Ispostavilo se da je odvajanje otpada nekima veliki bauk, dok je drugima već sada dio svakodnevice. I dok mnoga manja mjesta diljem Hrvatske već imaju uhodan način gospodarenja otpadom i njihovi stanovnici godinama u svojim kućanstvima (više ili manje) razdvajaju sav otpad - Zagreb kao najveći grad tek ulazi u tu fazu.


Najavljene promjene u naplati odvoza smeća, kako bi se njegove stanovnike motiviralo ili, neki bi rekli - primoralo da što više kućnog smeća razvrstavaju po postojećim kategorijama izazvale su burne reakcije. Užarile su se društvene mreže, javljaju se brojni građani s komentarima, a postavljaju se i još neodgovorena pitanja u medijima. Dok neki negoduju i nabrajaju nedostatke, drugi se kunu kako je to sasvim lagana stvar - samo se treba malo uhodati.

Provjerili smo kod naših najpoznatijih glumaca kakva atmosfera vlada u njihovom kućanstvu. Jer nitko neće biti pošteđen od razdvajanja smeća. Oni su nam otkrili kako u praksi izgleda gospodarenje otpadom u njihovom domu, a neki su se odvažili i odgovoriti na trik pitanje.

Za sve kojima još nije jasno gdje i s čim se što baca, naši glumci imaju odlične savjete, baš kao i brojni članci na Gloria.hr u kojima objašnjavamo sve o odvajanju otpada.

Linker
19. travanj 2024 00:13