Trik za zapamtiti

Kako suziti hlače ili suknju bez rezanja i dodatnog troška

Da smo barem ranije znali, toliko muke i novca bismo si prištedjeli...

Svima nam se nekad u životu dogodilo da smo kupile ili u ormaru ponovno otkrile odličan komad koji bismo rado nosile, ali nam njegove mjere odjednom ne odgovaraju, jer su prevelike (kamo sreće da je češće). I u tim bismo situacijama, taj komad odjeće pospremile u vrećicu i odnijele je krojačici na sužavanje ili je ponovno pospremile u ormar. Koja god da je bila vaša odluka, možda vas ovaj mali kućni hack ohrabri da vam ni jedno od toga dvoje više ne bude "prvi izbor". Pogotovo ako su u pitanju hlače ili suknja.

Za ovaj vam jednostavan trik ne trebaju škare, a ni novac, jer sve što trebate je samo malo volje, vremena, igla, konac i kukice s grudnjaka.

image

Na ovaj način možete "suziti bilo koji model hlača ili suknje i biti u trendu kao Darja Barannik, modna urednica i vlasnica brenda SHAPKA

ACTION PRESS/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Prvo što trebate, je pronaći u svojoj kolekciji grudnjaka onaj na kojem vam neće nedostajati jedan red kukica ("muški" i "ženski" dio). Nježno odrežite konce koji ih pričvršćuju.

Na pasici hlača ili suknje obilježite koliko vam odstoji od struka pa zbilježite gdje biste zašili muški, a gdje ženski dio kukice koji ste skinuli s grudnjaka. Isto napravite s lijeve i desne trane struka.

Jednom kad ste sigurni da je "to to", zašijte kukice na pasicu hlača ili suknje.


U nastavku pogledajte kako se to radi!

Linker
05. ožujak 2024 14:24