Pomoć za očeve

I tata je važan! Osvijestite svoju ulogu u životu vašeg djeteta

U 10 mjeseci bit će organizirano 30 besplatnih radionica i edukativnih aktivnosti za podršku roditeljima.

Nakon izuzetno uspješne prve godine projekta ODABRALI TATE, u petak 9. rujna počinje druga godina projekta koji provodi Hrvatska udruga za ravnopravno roditeljstvo (HURR). Ove godine uz veći broj partnera, suradnika, volontera i novih sadržaja projekt "ODABRALI TATE - budućnost djece" traje do 30. lipnja 2023. Na dosadašnjim aktivnostima Udruge sudjelovali su mame, tate i članovi obitelji iz cijele Hrvatske. Nizom aktivnosti pružat će se pomoć očevima da osvijeste svoju ulogu u roditeljstvu i potakne ih se na veću uključenost i aktivnost u obiteljskom životu.

image

I vi se možete odazvati pozivu na aktivno sudjelovanje u radionicama i edukacijama koje su besplatne!

PRESS

Prva radionica ‘Stresovi i psihotraume djece uslijed razvoda braka‘ dipl. psihologa Bojana Klapčića i službeno predstavljanje projekta održat će se u petak 9. rujna 2022. od 17 do 19 sati u prostorijama MO Horvati Srednjaci, Horvaćanska cesta 54.

Sljedećih 10 mjeseci u sklopu programa održat će se 30 radionica:

  • 10 radionica psihosocijalne pomoći dipl. psihologa Bojana Klapčića
  • 10 radionica grupne podrške dipl. sociologinje Ines Kovačić iz udruge Životna linija (partner u projektu)
  • 10 radionica besplatne pravne pomoći odvjetnika Hrvoja Jukića
image
PRESS

Voditeljica projekta je Melita Požgaj, a u projektu će sudjelovati i 40 volontera. Suradnici projekta s kojima će se organizirati dodatne aktivnosti su Daddy hood organization, Udruga RokOtok i Domagoj Jakopović Ribafish te inicijativa Čisteći medvjedići.

Ove će sezone biti organizirana i dva izleta, obilježavanje Dana očeva s partnerima i volonterima te završna konferencija u obliku stručne tribine uz suradnju partnera, svih izvoditelja aktivnosti i volontera.

Projekt ima i međunarodne suradnike: DOOR (Društvo za otroke, očetovstvo in resnico) iz Ljubljane, Centar za ravnopravno roditelstvo "Decate pred se" iz Skopja te Centar ravnopravnog roditeljstva iz Novog Sada.

Inače, rad HURR-a temelji se na 12-godišnjem iskustvu te na stručnim publikacijama koje potvrđuju važnost ravnopravnog roditeljstva za pravilan psihofizički razvoj svakog djeteta. Prema Konvenciji UN-a o pravima djeteta svako dijete ima pravo na roditeljstvo koje promiče njegovu dobrobit i puni razvoj potencijala. Takvo roditeljstvo podrazumijeva podjednaku ulogu oba roditelja, i majke i oca ravnopravno za bolju budućnost svoje djece.

I vi se možete odazvati pozivu na aktivno sudjelovanje u radionicama i edukacijama koje su besplatne!

Sve informacije o aktivnostima i rasporedu radionice potražite na službenim sranicama ili Facebooku.


Projekt je financiran od Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade u sklopu njihovog Poziva za prijavu projekata udruga usmjerenih podršci roditeljstvu za 2022. godinu.

Kontakti za podršku i savjetovanja: 098 274 338 i 098 182 6423 ili na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Linker
18. travanj 2024 21:02