SNAGA CVIJEĆA

Cvjetne ideje za Uskrs: Tradicionalni su tulipani, ali ovo cvijeće ostavit će zapanjujuć dojam

Blagdanski stol ukrašavamo pastelnim bojama, bijelim tonovima i kombinacijom različitih vrsta cvijeća

Vjerujemo da će povodom Uskrsa stol biti ispunjen ukusnim zalogajima, no pažnju ćemo posvetiti i samoj dekoraciji stola. Osim što je proljeće vrijeme kada uživamo u svježim buketima koji nam krase dom, dolazak Uskrsa dodatno nas potiče na dekoraciju i unošenje svježine, cvijeća i detalja koji uz tek malo truda transformiraju interijere.

Društvene mreže pune su DIY ideja za dekoraciju doma, no savjete smo potražili i kod Lane Čaktaš koja stoji iza Tulip Studia. Cvijeće je u prvom planu, a opcije su razne - od tradicionalnih, suvremenih, potpuno šarenih do nježnih pastelnih tonova. Lana je s nama podijelila jednostavan, a efektan trik koji ćemo koristiti neovisno o blagdanima.

"Najlakši i najčešće najljepši način za uređenje blagdanskog stola je stvoriti niz malih cvjetnih vaza koje zatim grupiramo zajedno. Koristite vaze u koje je dovoljno staviti jedan cvijet, različitih veličina i nježnih, proljetnih boja. Uz vaze, blagdanski stol možete upotpuniti visokim svijećama koje će stol učiniti svečanijim. Uvijek su poželjni i prirodni materijali uz puno zelenila, a koji će unijeti dašak proljeća i svježine u dom", ističe.

image

Fotografija: Unsplash

Popularno cvijeće u ovom razdoblju godine su tradicionalno tulipani, iako su veliki favorit i neodoljive ranunkule. Za wow efekt će se pobrinuti posebne nijanse dvostrukih tulipana, primjerice baby blue ili rainbow nijanse koje unose dinamičnost.

"Tradicionalni blagdanski stol upotpunite klasičnim ljiljanima u visokoj vazi - oni su zapanjujući dodatak svakom interijeru zahvaljujući čistoj, bijeloj boji cvijeta. Uz njih stol možete dekorirati nezaobilaznim tulipanima ili gipsofilom u bijeloj boji. S druge strane, za suvremeno uređeni blagdanski stol posegnite za cvijećem u pastelnim nijansama, a najbolji izbor su ranunkule, hortenzije i anemone. Ostaju nam kao ukras u favoritima i nakon Uskrsa, iako se najviše veselimo dolasku neodoljivog "kralja cvijeća" - božura", zaključuje Lana.

Linker
05. ožujak 2024 19:29