I TO JE MOGUĆE!

Budite sam svoj majstor: Pozivnice za vjenčanje napravite sami

Tražite zanimljiv i jedinstven način da napravite pozivnice za vjenčanje? Donosimo fantastične tehnike koje svatko može savladati.

Ako ste praktičan par i želite biti kreativni s priborom za vjenčanje ili samo želite uštedjeti novac na pozivnicama za vjenčanje, svidjet će vam se naši vrhunski savjeti i trikovi za izradu pozivnica za vjenčanje. Od same izrade pozivnica za vjenčanje do najmanjih dodataka imamo niz nevjerojatnih ideja i neobičnih načina za izradu najljepših pozivnica za vjenčanje.

Akvarel pozivnice

Sjajna stvar kod akvarela je to što ga je lako napraviti i nema ispravnog ili pogrešnog, nije namijenjeno da izgleda savršeno pa čak i najamaterski DIY parovi to mogu učiniti - obećavamo!

Trebat će vam:

  • Mali kist
  • Malo vode
  • Vodene boje u nijansi po vašem izboru (kada su u pitanju posude ili tube, nije važno, ali svakako kupite profesionalnu akvarelnu boju kako biste dobili najpigmentiraniju boju!)
  • Kvalitetna, profesionalna kartica za akvarel

image

Akvarel pozivnice

PINTEREST

Prvi korak

Ako koristite boju iz tube, istisnite malo svake boje na komad papira - to će znatno olakšati miješanje!

Drugi korak

Temeljito navlažite četkicu i zatim uronite u boju koju ste odabrali. Ako miješate boje za dvobojni efekt, utapkajte malo izvorne boje u sekundarnu boju mokrim kistom.

Treći korak

Obilno nanesite razvodnjenu boju s vašeg kista na karticu cik-cak pokretima, tako da boja bude pigmentirana. Umočite mokri kist u nepomiješanu boju ako želite više te nijanse

Četvrti korak

Za dodatni učinak, umočite kist u nepomiješanu boju i prstom prevucite boju preko onoga što ste već nanijeli. Zatim ostaviti da se osuši i ta-da! Dobili ste pozivnice koje će impresionirati vaše goste!

Pozivnice s vrpcom

Vrpca ili mašna izvrstan je dodatak ukoliko već imate pozivnice ili ako mislite da niste dovoljnos spretni da bi ih napravili sami.

  • Visokokvalitetna vrpca ili konac koji odgovara vašoj shemi boja
  • Škare za tkaninu

image

Pozivnice s vrpcom

PINTEREST

Prvi korak

Prije nego što prerežete vrpcu ili konac, dobro razmislite kako biste ih željeli vezati za svoje pozivnice. Možete vrpcua vezati ravno oko sredine, kao paketić ili ga provući kroz rupu na kartici. Kada ste zadovoljni, odrežite vrpcu ili konac, pazeći da vrpcu prerežete dijagonalno kako biste izbjegli habanje.

Drugi korak

Zavežite mašnu ili čvor i to je to!

Cvjetne pozivnice za vjenčanje

Ako tražite načine da u svoje vjenčanje uključite više cvijeća, zašto ne razmislite o korištenju suhog ili prešanog cvijeća u pozivnicama za vjenčanje? Ovo je tako lijep način da kupovne ili tiskane pozivnice za vjenčanje pretvorite u nešto potpuno jedinstveno.

Trebat će vam

  • Suho ili svježe cvijeće po izboru
  • Čekić
  • Žice ili pečati od voska

image

Pozivnice sa sušenim cvijećem

PINTEREST

Prvi korak

Ako želite svježe cvijeće na pozivnicama onda izvucite glavice cvjetova iz njihovih stabljika i stavite ih na željeno mjesto na kartici (kartica s akvarelom najbolje odgovara).

Drugi korak

Nakon što ste zadovoljni uzorkom cvijeća, čekićem ih pritisnite u karticu dok ne budu potpuno ravni i dok se prirodne boje ne prenesu.

Treći korak

Ogulite cvijeće i dobit ćete cvjetne printove. Ako se ne možete natjerati na ovajk postupak, uvijek možete upotrijebiti male grančice osušenog cvijeća i vezati ih ili zapečatiti voskom na pozivnice!

Pozivnice s pečatom

Jedan od načina da svojim pozivnicama za vjenčanje dodate poseban štih, a da se ne morate petljati s bojama ili ljepilom je korištenje personaliziranog pečata za vjenčanje. Možete jednostavno sami izraditi markice s pjenom i tintom ili ih kupiti s vašim inicijalima ili datumom vjenčanja.

Trebat će vam:

  • Pjena za pečate
  • Škare ili zanatski nož
  • Tinta u boji po vašem izboru
  • Ljepilo u spreju
image

Pozivnice s pečatom

PINTEREST

Prvi korak

Ispišite (ili nacrtajte ako možete!) svoj dizajn u veličini u kojoj želite svoj pečat. Vaš dizajn mogu biti vaši inicijali ili složeniji dizajn.

Drugi korak

Grubo izrežite svoj dizajn samo odrežite višak papira oko inicijala, a zatim upotrijebite ljepilo u spreju da ih zalijepite na pjenu.

Treći korak

Pažljivo izrežite svoj dizajn. Slova će morati biti pojedinačno izrezana.

Četvrti korak

Zalijepite slova ili dizajn na svoj drveni pečat ili komad pluta i nakon što se osuše, možete ih umočiti u svoju tintu i nanijeti svoje personalizirane pečate na svoju tiskanicu!

Linker
14. ožujak 2024 11:32