KAD IZLOZI PRIČAJU

Božićni izlozi u Zagrebu pred kojima ćete zastati

Blagdansko uređenje poznatih zagrebačkih trgovina i dizajnerskih salona unosi čaroliju u sivu svakodnevicu grada.

Živopisna kompozicija

Ukrasi poznatih svjetskih brendova

Zagrebačka cvjećarnica Tvoje, čija je vlasnica arhitektica i cvjećarka Boška Bahtijarević, već je dugo omiljena adresa ne samo ljubitelja njezinih živopisnih cvjetnih aranžmana nego i originalnih ukrasa za dom. U skladu s Boškinom estetikom, i božićni ukrasi koji se prodaju u njezinom dućanu odskaču od ostatka ponude u gradu, a nas su se najviše dojmile metalizirane kuglice britanskog brenda Nkuku te papirnati ukrasi za božićnu jelu, kao i mini jele napravljene od bijelog i crnog papira s potpisom danskog brenda Madam Stoltz, koje će se savršeno uklopiti u svaki minimalistički i moderno uređen dom.

image
VEDRAN PETEH CROPIX
image
VEDRAN PETEH CROPIX
image
VEDRAN PETEH CROPIX

Svečana frizura uz kolačiće

Čovječuljci i kućice od đumbira

U zagrebačkoj shopping ulici - Ilici - pažnju plijeni izlog PRIMEvision salona. Kreativni voditelj salona Ivan Pervan sa svojim ga je timom okitio ukrasima iz limitirane kolekcije Gingerbread - prepoznatljivim kućicama i čovječuljcima koji se inače izrađuju od đumbirova tijesta, ali i proizvodima za njegu kose s arganovim uljem brenda Nashi, koji su i savršen božićni dar. A kad je riječ o savršenoj frizuri, u trendu je konturiranje s pramenovima, personalizirano prema obliku lica, slojevito šišanje koje daje volumen te valovi s modernim prizvukom, dok je u njezi naglasak na prirodnim proizvodima.

image
PRESS
image
PRESS
image
PRESS

Njegovo veličanstvo paun

Umjetnički ukras Nenada Sovilja

U zagrebačkoj koncept trgovini Nicolas Concept Store u Masarykovoj ulici usred izloga s raskošnim božićnim ruhom koči se impozantni paun - skulptura Nenada Sovilja, poznatog oblikovatelja umjetničkog nakita. To je svojevrsni nastavak njegove kolekcije pod nazivom ‘Paun’, koja se sastoji od medaljona s motivom oka paunova pera, prožetih srednjovjekovnom simbolikom pauna povezanom s Božjom veličanstvenošću utjelovljenom u rođenju, smrti i uskrsnuću Isusa Krista. Izrađeni su ručno od smole, paunova perja i poludragog kamenja.

image
BOJAN ZIBAR
image
BOJAN ZIBAR

U retro stilu

Estetika 50-ih i 60-ih

Zakoračite li u zagrebačku trgovinu poduzetnice Maše Kovač, na trenutak ćete pomisliti da ste se vratili u neki davni Božić, jer kad je riječ o šarmantnim retro ukrasima, Mashroom nema konkurencije. Nakit za bor inspiriran estetikom pedesetih i šezdesetih (male figurice dječaka kauboja) te baletnom pričom ‘Orašar’ (miševi) razveselit će ne samo odrasle već i djecu, a u ponudi su i specijalizirani ukrasi koji su nam izmamili osmijeh: bavite li se golfom, objesite na bor soba koji igra golf, a ako prakticirate jogu, predlažemo ukrase u obliku ljenjivca i medvjeda koji rade jogu na maloj crvenoj prostirci.

image
VEDRAN PETEH CROPIX
image
VEDRAN PETEH CROPIX
image
VEDRAN PETEH CROPIX
image
VEDRAN PETEH CROPIX
Linker
21. travanj 2024 03:59