EKSTERIJERI

Bazeni više nisu takav luksuz: U vlastitom dvorištu uživajte kao na plaži

Vanjski nam bazeni pružaju priliku da u vlastitom dvorištu ili na terasi uživamo kao na plaži. Cjenovni raspon im je vrlo širok, pa svatko može pronaći nešto za svoj džep.

Nekad simbol luksuza, bazeni su danas dostupni daleko većem broju ljudi, uključujući i one skromnijeg budžeta. Ovisno o vrsti i veličini, njihove cijene jako variraju, od par tisuća pa do nekoliko desetaka tisuća eura. Prema načinu gradnje, dijele se na ugradbene bazene čiji je rub u ravnini s razinom tla, poluugradbene koji su dijelom iznad nje i one nadzemne koji stoje na tlu.

image

Drveni baten Carra, 305x305x119 cm, 4157, 14 € (31.322 kn)

WWW. MALIBAZENI. HR
image

Gre bazen Avantgarde s WPC okvirom, 5730, 05 € (43.173, 06 kn)

BAUHAUS

Najskuplji su, no ujedno najtrajniji ugradbeni betonski bazeni koji se mogu obložiti keramičkim, staklenim ili mramornim pločicama, PVC folijom, epoksi premazom ili posebnom bojom za bazene. Keramika i epoksi su najskuplja i najtrajnija rješenja, folija je najisplativija jer traje desetak godina ali se teže čisti, dok je boja najjeftinija i najkraćeg vijeka.

image

Bestway bazen Power Steel 427x122 cm, 548, 00 € (4136,44 kn)

EMMEZETA
image

Masažni bazen SPA Jazz, 200x155x81 cm, 3955 € (29.798

Imaju li površinu manju od 100 kvadrata za takve bazene ne treba građevinska dozvola, baš kao ni za ugradbene liner bazene napravljene od ojačanih pločastih materijala, biodesign bazene koji djeluju poput prirodnih jezeraca i savršeno se uklapaju u okoliš, te one poliesterske koji su cijenom prihvatljiviji i za postavljanje jednostavniji od prethodno navedenih.

image

Biodesign bazen savršeno se uklapa u okoliš, cijena na upit

WWW. NIVETO. HR
image

Terasa postaje plaža uz bazen Olivia Mini, cijena na upit

WWW. WATERAIR. COM

U takvim bazenima možete steći dobru formu imaju li funkciju za protustrujno plivanje, a moguće je ugraditi i masažne uređaje. Njih mogu imati i cijenom daleko dostupniji nadzemni, montažni bazeni koje je jednostavno postaviti u vlastito dvorište. Oni s čvršćom, drvenom ili metalnom konstrukcijom su, naravno, otporniji, dok se manji bazeni na napuhavanje daju lakše probušiti.

image

Bazen s okvirom Power Steel, 582, 65 € (4.389, 98 kn)

BAUHAUS
image

Masažni bazen na napuhavanje Intex 28428
Pure Spa, promjer 216 cm, 849 € (6396, 79 kn)

WWW. RAJZAIGRAČKE. HR

Pravilno održavanje bazena vrlo je bitno kako bi voda u njima bila čista i zadovoljavala higijenske standarde. Izuzev onih malih na napuhavanje koje je dovoljno oprati sapunom i spužvicom, ostali imaju filtere za pročišćavanje, a potrebno im je dodati i klor te druge kemikalije poput algicida.

Linker
04. travanj 2024 22:43