USKORO U HRVATSKOJ

Apple predstavio novi iPhone 14 i iPhone 14 Plus, znaju se i cijene

Čeka vas nova i veća veličina mobitela s dvostrukom kamerom i najboljim trajanjem baterije na iPhoneu. Osim mobitela Apple je najavio i nove modele pametnih satova! Od cijene do datuma izlaska, ovdje je sve što trebate znati!

Apple je danas najavio svoje nove iPhone 14 uređaje na događaju Far Out. Kao što se i očekivalo, postoje četiri modela: iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max.

14 i 14 Plus dolaze u pet boja: Midnight, Starlight, (Product) Red, plavoj i nova ljubičastoj. Pro modeli dolaze u srebrnoj, zlatnoj, novoj Space Black te drugačijoj i puno tamnijoj ljubičastoj boji, nazvanoj Deep Purple. Cijena 14-ice počinje od 799 dolara, 14 Plus od 899 dolara; a 14 Pro i 14 Pro Max se kreću od 999 dolara do 1099 dolara.

image

Nova linija Iphonea

BRITTANY HOSEA-SMALL/AFP/PROFIMEDIA BRITTANY HOSEA-SMALL/AFP/PROFIMEDIA

Sva četiri modela bit će dostupna za prednarudžbu 9. rujna, a tri od njih (14, 14 Pro i 14 Pro Max) će se zatim naći u prodaji tjedan dana kasnije, 16. rujna. No, svi koji žele kupiti iPhone 14 Plus morat će pričekati gotovo mjesec dana, budući da će u trgovine stići tek 7. listopada.

image

iPhone 14 PRO

CASEY FLANIGAN/IMAGESPACE/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Većina nagađanja o novim modelima pokazala se točnom. 14 i 14 Plus zadržavaju A15 čip od prošle godine, dok Pro modeli dobivaju novi A16 Bionic. Pro modeli također dobivaju širokokutnu leću kamere od 48 MP.

Najnovija vijest je da se očekuje da će svi modeli iPhonea 14 dobiti nadograđenu prednju kameru s autofokusom i otvorom blende od f/1.9, dok će dizajn izgledati drugačije na Pro modelima. Pro modeli dodatno će se razlikovati sa stražnjom kamerom od 48 megapiksela i A16 procesorom.

image

Predstavljanje nove linije Iphonea

CASEY FLANIGAN/IMAGESPACE/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Osim toga, predstavljena su i nova tri Appleova sata i nove AirPod Pro slušalice.

image

Novi Apple satovi

BRITTANY HOSEA-SMALL/AFP/PROFIMEDIA
Linker
16. travanj 2024 22:44