MOJ DAN

24 sata s Domenicom Žuvelom: "Po ovome sam prava Dalmatinka"

Pjevačica Domenica Žuvela otkriva nam svoje rituale: ujutro doručak i knjiga, prijepodne šetnja sa psom, a popodne studio i stvaranje novih pjesama.

7h - OBOŽAVAM JUTRA

To mi je najdraže doba dana, koje jako volim iskoristiti i posvetiti se svojim malim ritualima: prvo kratka jutarnja tjelovježba, nakon koje palim gramofon i slušam omiljene ploče dok si pripremam doručak, kavu ili čaj i opuštam se čitajući knjigu. Jednostavno volim to vrijeme za sebe provesti u miru, sama sa sobom.

image
PRIVATNI ALBUM

10h - ŠETNJA SA ZAROM

Omiljena aktivnosti mi je šetnja s mojom pudlicom Zarom, oko koje se sve vrti. Krenemo se šetati uz more ili na Marjan, a onda pijemo kavu na jednoj mirnoj terasi na kojoj obavim sve pozive, e-mailove i poslovne dogovore. Budući da moji prijatelji znaju da sam ujutro “u điru”, uvijek se s nekim spontano i vidim i podružim.

image
PRIVATNI ALBUM

12h - VRIJEME ZA STUDIO

Stvaramo glazbu, snimamo demo ili ga preslušavamo. Radim na novim pjesmama, a nadam se da ću novu izdati početkom jeseni.

image
PRIVATNI ALBUM

15h - MANISTRA ZA RUČAK

Nakon studija obavim spizu i dolazim doma pripremiti ručak. Jako volim kuhati, pa to radim skoro svaki dan ako nisam na putu. Uz svaki obrok kuham juhu, a nedavno sam dobila na dar i aparat za tjesteninu od svoje obitelji, tako da često uživam u domaćoj manistri.

image
REALY EASY STAR/TONI SPAGONE/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA REALY EASY STAR/TONI SPAGONE/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA

17h - ODMOR NAKON RUČKA

Volim nakon ručka prileći ili, kako bi mi u Dalmaciji rekli, “ubit’ oko” pola sata - i po tome sam prava Dalmatinka. Nakon odmora često se spustim na more, okupam i malo opustim, a usput odradim dogovoreno snimanje za društvene mreže.

image
PRIVATNI ALBUM

20h - ZALASCI SUNCA

Volim dočekati zalazak sunca u šetnji sa Zarom ili na večeri uz čašu vina i diviti se bojama na nebu - svaki dan iznova.

image
PRIVATNI ALBUM

22h - KONCERT ILI SPAVANJE

Preko tjedna sam vrlo rano u krevetu, a vikendom, kada imam svirke, tek tada počinjem s pripremama za koncert.

Linker
17. travanj 2024 14:53