Veganska muvijana

ZeGeVege festival u petak i subotu u središtu Zagreba

Dobrodošli su i oni koji ne jedu meso i oni koji jedu; očekuje ih bogat izbor namirnica i kozmetike, radionice, predavanja, zabava...

Oko stotinu štandova domaćih i stranih izlagača, bogata ponuda restorana koji pripremaju veganska jela, namirnice biljnog podrijetla, zdrava kozmetika koja nije testirana na životinjama i drugi ekološki proizvodi, radionice, predavanja, nutricionistička savjetovanja, ali i pjesma i ples... Sve to očekuje posjetitelje ZeGeVege festivala održivog življenja, jednog od tri najveća europska veganska festivala. Ove će se godine održati po 14. put, na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu, 23. i 24. rujna. Prvoga dana, u petak, zbivanja traju od 8 do 21 sat, a u subotu od 8 do 20 sati.

image

Ljubimci su, naravno, dobrodošli

PRIJATELJI ŽIVOTINJA

Prednosti za cijeli planet

ZeGeVege festival prilika je da se pokaže koliko je ojačao veganski pokret u Hrvatskoj i koliko je bogata i dostupna ponuda takve hrane i ostalih proizvoda. Organizatori, neprofitna udruga Prijatelji životinja, nadaju se da će ih posjetiti više od 50.000 ljudi, a uspjesi prethodnih festivala daju im za to pravo. Cilj je ZeGeVege festivala predstaviti prednosti veganstva za zdravlje pojedinca, životinja, ali i za cijeli planet.

image

Ovako je bilo prethodnih godina

PRIJATELJI ŽIVOTINJA

Svi su pozvani

Dobrodošli su i oni koji ne jedu meso i oni koji jedu. Svi će moći posjetiti zanimljivu instalaciju i fotografirati se pokraj šestmetarskog trodimenzionalnog natpisa prehrane budućnosti, ali i štošta naučiti s edukativnih panoa na dvometarskim stupovima.

image

Na festivalu se može fino i zdravo pojesti

PRIJATELJI ŽIVOTINJA

O veganstvu će moći čuti iz prve ruke od stručnjaka i osoba kojima je takav način prehrane promijenio život nabolje, a organizatori pripremaju i pregršt zanimljivosti i iznenađenja za sve dobne skupine. Tijekom dva dana veganske muvijane vjerojatno će svatko pronaći nešto za sebe, a možda i naučiti nešto novo o održivom načinu života.

Linker
14. travanj 2024 19:57