SERGEY SKIP
Techno Morrisey

Zanias prije koncerta u Zagrebu: ‘Imala sam 17 godina kad sam prvi put posjetila Hrvatsku‘

Australska DJ-ica i producentica Zanias ovu srijedu u Močvari, koncert je to koji se već neko vrijeme s nestrpljenjem iščekuje.

Australska DJ-ica i producentica Zanias ovu srijedu u Močvari, koncert je to koji se već neko vrijeme s nestrpljenjem iščekuje.

Zanias je svestrana australska glazbenica koja će ovu srijedu, 12. listopada, premijerno nastupiti u Hrvatskoj, točnije u zagrebačkoj Močvari. Prije solo karijere bila je vokalistica u bendovima Linea Aspera i Keluar.

"Imala sam 17 godina kad sam prvi put posjetila Hrvatsku. Voljela bih se vratiti sedamnaestogodišnjoj sebi i reći da ponovno dolazim u Hrvatsku, a ovaj put predstavljajući svoju glazbu što mi je definitivno bio najveći san. Laura koja čini drugu polovicu benda i ja ćemo se voziti direktno iz Berlina na ovaj gig i jedva čekamo predstaviti nove pjesme zagrebačkoj publici. Sigurna sam da će ova srijeda u Močvari biti posebna", izjavila je Zanias ususret koncertu.

image

Zanias pjevačica

PRESS

Techno Morrisey. Zanias, rođena Australka, od 2013. osvaja berlinsku (i šire) DJ scenu uz svoju izdavačku kuću Fleisch. Surađivala je s velikim imenima elektronske glazbe, poput Daxa Ja, Black Raina i Ancient Methods. Prvi je EP, To the Core, objavila 2016., a dvije godine kasnije izdaje i svoj prvi album Into the All kojim je utemeljila svoj žanrovski put ka psihospiritualnom prosvijetljenju.

Njezina je želja povezati se s ljudima na razini dubljoj od jezika i kulture, izaći iz magle egzistencijalne anksioznosti i pronaći nešto predivno u gruboj i pustoj stvarnosti. Nakon Extinctiona iz 2020., album Unearthed izdaje 2021., simbolično nazvan po njezinoj ljubavi prema arheologiji koju je studirala, i prirodi, za koju kaže da je njezina prvobitna muza. Svoj zvuk opisuje kao autentičan i ranjiv, ali kao bezvremenski s dozom snage. Nešto poput eteričnog željeza.

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 100 kuna (13,27 eura) mogu se kupiti u Dirty Old Shopu i preko sustava CoreEvent, na dan će koštati 120 kuna (15,94 eura). Močvara se otvara u 20sati, početak koncerta očekuje se oko 21.

Linker
26. travanj 2024 09:09