Zagreb Film Festival

Zagreb Film Festival započinje projekcijom komedije "Sedmo nebo"

Počinje danas, 6. studenog, s početkom u 19:30 u kinu SC, a održavat će se do 12. studenoga.

Ako ste ljubitelji kvalitetnih i međunarodnih filmova, u sljedećih sedam dana je vaše vrijeme za guštanje. Filmovi će biti prikazani na sljedećim lokacijama; CineStaru Branimir, kinu Kinoteka, MSU-u, Dokukinu KIC te na online platformama kinoeuropa.hr i croatian.film. Festival će započeti projekcijom filma "Sedmo nebo", komedije redateljice Jasne Nanut. Naime, radi se o smiješnoj strani krize srednjih godina.

Tijekom idućih tjedan dana projecirat će se ukupno 115 filmova. Osim redateljice i scenaristice Jasne Nanut sudjelovat će i glumci Krešimir Mikić, Iva Jerković, Iva Mihalić, Nikša Butijer, Dejan Aćimović, Petar Ćiritović te producent i koscenarist Hrvoje Osvadić, kao i brojni ostali gosti iz svijeta filma. Za festivalsku nagradu Zlatna kolica natjecat će se 8 filmova iz međunarodne dugometražne i kratkometražne konkurencije te nacionalnog kratkometražnog programa Kockice.

Film "Lost Country" predstavit će srpski redatelj i scenarist Vladimir Perišić te glavni glumac Jovan Ginić koji je nagrađen Srcem Sarajeva kao i nagradom zaklade Louis Roederer za zvijezdu u usponu na Tjednu kritike u Cannesu. Radnja filma smještena je u Srbiji 1996. godine, u vrijeme studentskih prosvjeda protiv Slobodana Miloševića.

image

Lost country

ALEKSANDAR LETIĆ

Također, Una Gunjak redateljica i montažerka te dobitnica nagrade Europske filmske akademije predstavit će dramu "Ekskurzija" koja je ujedno i bosanskohercegovački kandidat za Oskara.

image
ALEKSANDAR LETIĆ

Slovački autor Mátyás Prikler predstavit će mračni politički triler "Moć" inspiriran stvarnim slovačkim skandalom iz 2009. godine. Pored toga, nizozemska glumica Lisa Zweerman predstavit će film "Slatki snovi" Ene Sendijarević. Dočekuje nas i producentica filma Domaćinstvo za početnike Marija Dimitrova te producentica filma "Kako se poseksati" Emily Leo. Filmom "Čuvari formule" završava službeni program 21. ZFF-a te će ga predstavit redatelj i koscenarist Dragan Bjelogrlić, glavni glumac Raša Bukvić i producent Miroslav Mogorović.

Program Industrija, namijenjen umrežavanju filmskih stručnjaka dovodi brojna poznata lica među kojima je i producentica europske uspješnice "Najgora osoba na svijetu" te članica dugometražnog žirija Renée Hansen Mlodyszewski. Nadalje, nagrađivana njemačka montažerka Bettina Böhler, koja je prozvana “nevjerojatnom nevidljivom ženom njemačke kinematografije”, kao i slovenski redatelj i scenarist Olmo Omerzu.

Posjetitelje očekuje i nekoliko filmofilskih iznenađenja, među kojima se ističe digitalno restaurirana verzija "Slike iz života udarnika" Bate Čengića, prozvana "biserom jugoslavenskog filma".

Ulaznice za programe ZFF-a mogu se kupiti na stranici kupiulaznicu.zff.hr. Prodaja ulaznica na lokacijama moguća je od 4. studenog na glavnoj festivalskoj blagajni u CineStaru Branimir, u kinima SC (6. 11), Kinoteka (7. 11) i MSU (7. 11). Osim na službenoj festivalskoj stranici, program i raspored raspoloživi su i u ZFF-ovoj mobilnoj aplikaciji.

Linker
20. travanj 2024 04:30