bliži se kraj

Zadnji tjedan EU Adventa: Pobjednik MasterChefa okušat će se u humanitarnom gastro duelu

U posljednjem, petom tjednu zagrebačkog Adventa glazbeni urednici programa na Europskom trgu Marijan Felver i Alen Smajić zajedno s domaćim DJima priredit će oproštajne tulume.

Nakon odličnih koncerata, glazbenih večeri tijekom tjedna posvećenih zagrebačkim kultnim klubovima i najposjećenijih partija na otvorenom; u četvrtak nakon Cooking Duela od 19:00 glazbu bira DJ Pepi Jogarde, u petak DJ Luigi, a u subotu nas očekuje završni EU DJ crew party. Mario Kovač, Maro Srezović, DJ Fuki, Frx, Kiki, Frajman, Sergio, Jazzozo, LukadeLux, Tomo Ricov, Robert Mareković, Zoran Pezo i Yammat ekipa samo su dio glazbenih DJ imena koja su iz poznate DJ kabine EU Adventa svojim zvukom obilježila najplesniji open air podij ovogodišnjeg zagrebačkog Adventa. Završni party u subotu 06. siječnja od 17:00 – 23:00 biti će upravo takvog karaktera.

Završnica humanitarnih gastro dvoboja: Mario Mandarić i Rosie Kugli vs. Luka Veić i Vanja Agić

Zvijezde kuhaju Diners Club Cooking Dueli na Europskom trgu svakog su četvrtka u svrhu inkluzije osoba s invaliditetom u tržište rada u gastro duelima sučeljavali poznate osobe, chefove i javne osobe. Kuhala su se jela za posjetitelje, a novac od prodanih jela išao je u Centar UNUO - udruzi najosjetljivijih u osposobljavanju koja se bavi osvještavanjem i inkluzijom osoba s invaliditetom u tržište rada. Prošli je četvrtak dodijeljena i donacija Erste Card Cluba u iznosu od 7.000 eura udruzi UNUO.

Ovog četvrtka u 17:00 u petom i posljednjem Zvijezde kuhaju – Diners Club Cooking Duelu kuhaju ovogodišnji gastro urednik i chef restorana Noel, Mario Mandarić i domaća književnica, kolumnistica, autorica nagrađivanih knjiga za mlade, poznata po knjigama o sportašima, ali i po slikovnicama za djecu i te ljubavnim i antiljubavnim romanima za odrasle Rosie Kugli. U dvoboj stiže novi pobjednik Masterchefa, mladi Luka Veić iz Neorića koji kuha uz natjecatelja iz ranije sezone Masterchefa Vanju Agića i uz kojeg je Mandarić dobio Michelinovu preporuku za splitski restoran.

image

EU Advent

KARLO KLASIC/ PR

Do sada su u organizaciji Svibanj projekta uz gastro urednika Maria Mandarića ovogodišnje humanitarne duele podržali kuhanjem, natjecanjem i žiriranjem i javne osobe poput: Nikoline Pišek, Franke Batelić, Ivana Pažanina, Daria Zurovca, Damira Tomljanovića, Renea Domanskog, Marca Cuccurina, Ivana Šarića, Tare Thaller, Matea Cvenića, Masterchef natjecatelja Sarah Mikulec, Manuela Crnobrnje, Sare Biloš, Antonie Mikac, Meri Goldašić, Patra Tucmana, gastro blogerica i influencerica Kasandre Draganić, Klare Petrović, Lade (s.lada.k), bivših sudionika kulinarskih duela, Tihomira Krkleca Afrike, Jazz i Joška Šarić i drugih gastro novinara, voditelja i članova centra UNUO te mnogobrojna publika. Program moderira pjevačica i voditeljica Sanja Doležal.

Zvijezde kuhaju - Diners Club Cooking Dueli dio su i humanitarne inicijative "Together for Change" globalnog programa društveno odgovornog poslovanja Diners Cluba International koji ima za cilj poticanje i sudjelovanje u pozitivnim promjenama poput osvještavanja bitnosti inkluzije osoba s invaliditetom u tržište rada koji je ujedno i glavni smisao djelovanja Centra UNUO.

Jela će se i ovaj četvrtak moći kupiti po cijeni od 7 eura, posjetitelji, donatori kupuju po pola porcije oba natjecateljska para te glasaju nakon što probaju oba jela. Kuha se “piletina na primoštenski”, a novac od prodanih jela ide u Centar UNUO.

image
SANJIN KAšTELAN/PR

Nakon humanitarnog gastro dvoboja, glazbom posjetitelje zabavlja i dobro znani selektor DJ Pepi Jogarde.

Ponosni na koncert Drage Diklića na Staru godinu, nezadovoljni komunikacijom s gradom

Iako Advent u Zagrebu kao manifestacija još traje pa će se uspjeh pojedinih adventskih lokacija, programa, prihoda ugostitelja, sudionika i organizatora još zbrajati i oduzimati, za ovaj na Europskom trgu grupa ponuditelja Svibanj projekt d.o.o., zadovoljna je prije svega što ih je vrijeme poslužilo, ali i odličnim programom, koncertima i partijima za pamćenje. Najviše pohvala dobili su za koncert legendarnog Drage Diklića na Staru godinu, kaže Damir Cimerman, organizator Adventa na Europskom trgu:

"Čestitke za ispraćaj Stare godine uz Dragu Diklića stizale su taj dan sa svih strana, poznate osobe i Zagrepčani svih generacija bili su oduševljeni starim hitovima bogate karijere gospon. Diklića i “najpurgerskijim” Silvestrovom na zagrebačkom Adventu ikad. Uz tu blagdansku atmosferu i istinsku sreću, vraćanje Zagreba Zagrepčanima i upoznavanje turista s načinima slavlja u Zagrebu kroz gastro, glazbeni i zabavni program koji smo isporučili ovog Adventa zaista sam ponosan na profesionalan tim ljudi koji je radio na ostvarenju ovogodišnjeg EU Adventa i što smo ponudili posjetiteljima drugačiji Advent, onakav kakav Zagreb voli i kojeg se rado sjeća. Od vizuala, stagea, uređenja do komunikacije s medijima i publikom, preko glazbenog i zabavnog programa za sve generacije. Ugostitelji i izlagači su nas pratili ponudom hrane i pića, izborom i novitetima, pa je rezultat svega upravo ono što se smatra najvećim uspjehom u ovom poslu, puno mi je srce i svima sam zahvalan", ističe Cimerman.

image
KARLO KLASIC

Naravno, uvijek ima prostora za napredak, pa su se tako iz organizacije Adventa na Europskom trgu osvrnuli i na poteškoće s kojima su se susretali poput nedovoljne organizacije odvoza smeća od strane Grada i manjka komunikacije općenito.

"Volio bih da Grad Zagreb, tj. njihov tim za organizaciju evenata komunicira više s nama organizatorima i ponuditeljima projekata i manifestacija zagrebačkog Adventa, jer imamo definitivno više iskustva i znanja na terenu od njih, a zajedno gradimo Advent kao najjači zagrebački turistički proizvod. Naši savjeti i uključivanje našeg mišljenja u budućnost ponude Adventa pridonijeli bi jačanju manifestacije te zadržavanju i privlačenju novih posjetitelja", zaključuje Cimerman.

Radno vrijeme posljednji tjedan Adventa je od 12:00 - 23:00, petkom 12:00 - 00:00, subotom 10:00 - 00:00 i nedjeljom od 10:00 - 23:00. Detaljan program i satnice pronađite na FB i IG društvenim kanalima EU Adventa.

Linker
24. travanj 2024 01:00