Drugo izdanje

Women‘s Weekend: Konferencija i ove godine okuplja brojna poznata imena, a nastupit će i Matija Cvek

Sudionici će na konferenciji imati priliku sudjelovati u raspravama i predavanjima koja će pružiti inspiraciju i otvoriti teme važne za svakodnevni život.

Pred nama je još jedno izdanje konferencije Women‘s Weekend koja slavi snagu, inspiraciju i povezanost žena u svijetu i regiji. Kako odgajati djevojčice i dječake na Balkanu, zašto žene vladaju komunikacijskom industrijom, dok je tehnološka industrija još uvijek “muška”, koliko je važan networking, mogu li žene uspješno balansirati privatni i poslovni život te što znači biti žena liderica, samo su neke od tema programa objavljenog na web stranici Women‘s Weekenda. Fokus će biti na temama ključnima za žene u suvremenom društvu - od poslovne ravnopravnosti, financijske pismenosti i samostalnosti, liderstva do osobnog razvoja. Na konferenciji koja će se održati od 7. do 10. ožujka u prostoru Muzeja moderne i suvremene umjetnosti i Art kvarta u Rijeci, sudionici će imati priliku sudjelovati u raspravama i predavanjima koja će pružiti inspiraciju i otvoriti teme važne za svakodnevni život.

image

Women‘s Weekend je konferencija koja slavi snagu, inspiraciju i povezanost žena u svijetu i regiji

PRESS

"Zašto nema više žena na vodećim pozicijama?", "Zašto su žene manje plaćene od svojih muških kolega na istim pozicijama?", "Zašto žene sporije napreduju od muškaraca" – to su samo neka od pitanja o kojima će se razgovarati na panelu "Žene u biznisu" na kojemu će sudjelovati Irena Weber, glavna direktorica HUP-a, Ivana Marković, glavna direktorica za segment privatnih korisnika A1 i Helena Schmidt, partnerica u Odjelu poreza Deloitte.

image

Ivana Marković

PRESS

Zašto je pokret Me Too važan za ravnopravnost žena i kako je utjecao na perspektive novih generacija bit će tema panela "GenZ & Me Too" na kojem će glavnu riječ imati influencerica Nika Ilčić, glumica i aktivistica Milena Radulović i Nika Kovač, slovenska aktivistica, sociologinja i voditeljica Instituta 8. mart.

image

Lisa Carmen Wang

PRESS

Uz inspirativnu Lisu Carmen Wang koja prvi put stiže u Hrvatsku, u Rijeci će podijeliti svoju priču i životne lekcije sažete u njezinom bestselleru "Poslovna biblija Opako Sposobne". Na Women‘s Weekendu pričat će se o temama o kojima se još uvijek ne govori dovoljno glasno. Otvorena panel rasprava očekuje se na panelu "Let‘s talk about sex", dok će o izazovima koje menopauza donosi ženama koje su u punom zamahu svoje karijere biti riječi na panelu "Buzz word menopauza – moje najbolje godine", a o problematici menstrualnog siromaštva, koji je jedan od ključnih faktora koji šiti rodnu neravnopravnost, na panelu "V kao vagina".

image

Barbara Kolar

PRESS

Drugi Women‘s Weekend donosi i omiljene novinarke Mojmiru Pastorčić i Danku Derifaj, kao i menadžericu Anitu Letica te voditeljice Barbaru Kolar i Idu Prester, ali i sociologa Brunu Šimlešu. Konferencija posvećena osnaživanju žena i poticanju ravnopravnosti, počinje u četvrtak, 7. ožujka, predavanjima u organizaciji Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj, Centra Europe Direct i Sveučilišta u Rijeci za koja će ulaz biti slobodan za sve posjetitelje. Naravno, na Women‘s Weekendu ni ove godine neće nedostajati ni odlične zabave - već prvog dana za nezaboravno iskustvo na partyju otvorenja bit će zadužen Matija Cvek & Funkensteins.

image

Ida Prester

PRESS
image

Bruno Šimleša

PRESS
Linker
30. ožujak 2024 18:41