43 dana

Vraćaju se dvije velike atrakcije Adventa u Zagrebu, Tomašević: ‘Bit će bolji nego ikad‘

Advent Zagreb održat će se od 26. studenog do 7. siječnja 2023. godine, a posjetitelji će ove godine, nakon dvije godine pandemije, opet moći uživati u Ledenom parku i klizalištu na Trgu kralja Tomislava, na većini starih i dobro poznatih, ali i nekoliko novih lokacija, potvrđeno je danas na konferenciji za medije.

image

Advent će trajati od 26. studenog do 7. siječnja 2023. godine

ZVONIMIR BARISIN/CROPIX

Službeni početak Adventa Zagreb bit će u subotu, 26. studenog, kad se pali prva adventska svijeća na Trgu bana Jelačića u 17 sati, otvaranje se nastavlja u 18 sati na gornjogradskim lokacijama, a u 19 će službeno biti otvoren i Ledeni park na Tomislavcu. U 20 sati istog dana upalit će se najljepše lampice u gradu, onome na Zrinjevcu. Na konferenciji za medije predstavljene su i nove tri lokacije Adventa u Zagrebu, na Trgu dr. Franje Tuđmana, u Parku Grič i u novoj pješačkoj zoni u Staroj Vlaškoj. Bit će zadovoljni i oni najmlađi jer se vraća i Advent u Zoološkom vrtu.

image

Advent se vraća u punom sjaju, kaže gradonačelnik

ZVONIMIR BARISIN/CROPIX

U duhu vodeće zagrebačke teme zadnjih mjeseci, otpada i ekologije, najavljeno je i da će adventska događanja biti ekološki održiva, koristit će se biorazgradiva ambalaža i na svim će lokacijama biti postavljeni punktovi za odvajanje otpada, piše Jutarnji list.

image

Posjetitelji će opet moći uživati u Ledenom parku i klizalištu na Trgu kralja Tomislava

ZVONIMIR BARISIN/CROPIX

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević istaknuo je kako je najvažniji iskorak transparentan način odabira ponuditelja kroz natječaje. Rekao je kako se Advent vraća u punom sjaju i kako vjeruju da će broj posjetitelja dostići pretpandemijsku 2019. godinu.

image

Odvijat će se na više od 20 lokacija

ZVONIMIR BARISIN/CROPIX

"Naglasak je stavljen kvalitetu i kvantitetu predviđenih kulturnih, glazbenih i zabavnih sadržaja te uređenje lokacija. Time smo dobili raznoliku kulturnu ponudu za sve generacije, različitu ponudu hrane, veliku ponudu domaćih proizvoda i još puno drugih zanimljivosti", rekao je Tomašević.

Direktorica TZGZ-a, Martina Bienenfeld rekla je kako je nakon dvije pandemijske godine vrijeme da se Zagreb razveseli i opusti kao prije pandemije. Najavila je da će Advent trajati 43 dana na više od 20 lokacija.

image

Naglasak je stavljen kvalitetu i kvantitetu predviđenih kulturnih, glazbenih i zabavnih sadržaja te uređenje lokacija

ZVONIMIR BARISIN/CROPIX

"Nakon dvije pandemijske godine, posebno se radujemo ovogodišnjem Adventu koji će nas s bogatim programima na najljepši mogući način uvesti u blagdansko raspoloženje i iščekivanje Božića. Svake godine imamo neke novitete, a ove godine su to tri potpuno nove lokacije –Trg dr. Franje Tuđmana s ugostiteljskom ponudom te Park Grič i Stara Vlaška koje će TZGZ prigodno božićno ukrasiti. Isto tako, vraća se i klizalište na Trg kralja Tomislava, zaštitni znak zagrebačkog Adventa. Održat će se više od 100 koncerata u zatvorenim i otvorenim gradskim prostorima, trgovima i ulicama; zatim su tu i prigodne izložbe u muzejima i galerijama; a treba istaknuti i suradnju s HNK u Zagrebu, Hrvatskom obrtničkom komorom te Zagrebačkim ZOO vrtom koji, također, pripremaju posebne programe", rekla je Bienenfeld.

image

6. studenog se pali prva adventska svijeća na Trgu bana Jelačića u 17 sati

ZVONIMIR BARISIN/CROPIX

"U Turističkoj zajednici grada Zagreba krenuli smo s međunarodnom online i offline promocijom na 21 tržištu, a ostvarili smo i našu tradicionalnu promotivnu suradnju s Croatia Airlinesom, Turkish Airlinesom te HŽPP-om s kojima smo osigurali posebne cijene karata za posjet zagrebačkom Adventu. Uz adventska događanja na trgovima i ulicama, i zagrebački hoteli su se uključili u Advent Zagreb pa pozivam i naše sugrađane da posjete zagrebačke hotele te uživaju i u njihovoj ponudi. Advent Zagreb jedno je od najvažnijih događanja za zagrebački i hrvatski turizam te očekujem da će, kao i prijašnjih godina, pridonijeti rastu turističkog prometa u Zagrebu", dodala je.

image

Gradonačelnik je istaknuo da je najvažniji iskorak transparentan način odabira ponuditelja kroz natječaje

ZVONIMIR BARISIN/CROPIX
Linker
13. travanj 2024 12:04