Atletski miting

Vikend u znaku atletike: Nikad bogatiji i sadržajniji ‘Hanžek‘

Tradiionalni, 72. "Hanžekov memorijal" ruši rekorde i šri ‘svoje granice‘ na tri dana i tri lokacije!

Sljedeći vikend na Hrvatskoj radioteleviziji bit će u znaku atletike. Nikad bogatiji i sadržajniji "Hanžek" proširio je svoje trajanje na tri dana i na tri lokacije. Tako će najpoznatiji atletski miting u Hrvatskoj gledateljima donijeti sportska uzbuđenja koja počinju u petak 9. rujna kad će se na središnjem zagrebačkom trgu održati "Zagreb City challenge" s natjecanjima u skoku u dalj, troskoku i skoku motkom. Time se miting širi, ali i slijedi trendove proboja kraljice sportova na gradske ulice i trgove, što imaju već mnogi svjetski mitinzi.

Gledatelji će to moći pratiti u petak na Drugome programu Hrvatske televizije (HRT-HTV2) od 18 sati do 19:20 sati.

Drugi dan donosi "Memorijal Ivana Ivančića". Ovo, već tradicionalno natjecanje u bacanju kugle na prostoru pored zagrebačkih fontana, na programu je u subotu 10. rujna od 19:10 sati do 20:20 sati na HTV 2.

U nedjelju, 11. rujna slijedi veliko finale - miting na zagrebačkome stadionu Mladosti s početkom u 18 sati.

"Osim što će ovakav format biti veliki iskorak za organizatore, riječ je i o izazovu za Hrvatsku televiziju kao host broadcasteru (proizvođaču signala) čiji će signal preuzimati u više od 80 zemalja svijeta. Tri dana - izravni prijenos s tri različite lokacije i stalna selidba opreme i ljudi, zadatak je koji HRT mora riješiti na optimalan način.

Budući da je atletika posebno složen sport, koji zahtijeva puno kamera i specijalnih uređaja, osim vlastite opreme u akciji su sva raspoloživa sredstva pomoću kojih će gledatelji na najbolji mogući način doživjeti 72. Hanžekovićev memorijal", otkrio nam je urednik i jedan od komentatora prijenosa Stjepan Balog.

Prijenose atletike pratit će iskusni HRT-ovi režiseri Dražen Iričanin, Ranko Varlaj i Siniša Bulajić dok će komentatorsku ekipu predvoditi Stjepan Balog i Daniel Križ.

Linker
16. travanj 2024 22:21