PRESS BURGER FESTIVALA
GDJE U RUJNU?

Uskoro počinje Burger Festival Zagreb, a očekuju vas pravi gurmanski specijaliteti

U zagrebačkom parku dr. Franje Tuđmana od četvrtka 7. rujna do nedjelje 17. rujna održavaju se Burger Festival Zagreb i Zagreb Street Art Festival na kojem će posjetitelji imati priliku probati razne burgere i uživati u glazbi.

U zagrebačkom parku dr. Franje Tuđmana od četvrtka 7. rujna do nedjelje 17. rujna održavaju se Burger Festival Zagreb i Zagreb Street Art Festival na kojem će posjetitelji imati priliku probati razne burgere i uživati u glazbi.

Uskoro u parku dr. Franje Tuđmana počinje Burger Festival Zagreb na kojem će vas dočekati najoriginalnije kreacije proslavljenih chefova i burger entuzijasta iz Hrvatske i susjedstva. Osim ovog Burger Festivala, na istoj lokaciji odvijat će se Zagreb Street Art Festival s više od 165 umjetnika iz 33 zemlje svijeta.

image
SANDRO SKLEPIC

Festivali posjetiteljima donose pet besplatnih koncerata - Songkillers, Vatra, Kuzma &Shaka Zulu, Bolesna braća, Ida Prester i Lollobrigda, dvije dječje zone, gratis kulinarske radionice, nastupe DJ-eva, silent kina i natjecanja u izradi burgera. Na festivalu će ukupno biti 20 kućica s omiljenim klasicima, a dostupni će biti ekstravagantni burgeri.

image
JOSIPA UZELAC

Posjetitelji će imati priliku kušati burger od tune i lososa, janjeći burger, burger s kozicama, burger s Wagyu i Txogitxu govedinom i kavom, crispy i spicy chicken burger koje mesa nisu vidjeli, burger s kruškama i džemom od borovnice kao i jedinstevni Pannicarno - spoj burgera i sendviča.

image
PRESS BURGER FESTIVALA

Po prvi put na Festivalu će se mijesiti i peći brioche peciva u režiji Boogie Laba koji će nastupiti sa dva mesna smash burgera i jednim tuna smash burgerom. Pravu senzaciju - Pannicarno pripremit će Pizzerica i bar Mrs. Fogg. Riječ je o jedinstvenom spoju burgera i sendviča s junećim mesom čija je posebnost u svježe pečenom tijestu s premazom od češnjaka.

Biljne burgere donosi Beg’s Plant Based Street Food koji će svojim Signature burgerom u single i double verziji iznenaditi i očarati nepca čak i najzahtjevnijih gurmana, a donose i Crispy Chicken i Spicy Chicken burgere. Veterani Burger festivala iz Instituta za burgere by Mate Janković publiku će osvojiti svojim nenadmašnim kombinacijama okusa među kojima je i zvijezda Asian Street Food Festivala - Spicy Korean burger. Uz njih na Festivalu ćete moći probati burgere koje vam donose Picnic Mingle & Fun, Full Circle by Marko Palfi, Bistro Funk, Submarine Burger, Bite of Fun by Melkior, Burger Jam, 4Burgers, Burger Bar, Chessy Burger, Pommes i Chefs Burger by Ivan Pažanin.

image
SANDRO SKLEPIC

U mirisnom oblaku dima pronaći ćete talentiranog, Michelinovim zvjezdicama ovjenčanog chefa Denija Srdoča koji je u svom prvom osobnom projektu, Hidden Wine Bistrou by Deni Srdoč okupio tim mladih strastvenih ljudi. Za ljubitelje slatkog tu je najbolji craft sladoled - Luxury gelato Pri suncu talentirane Nine Šarić s gelato kuglicama i sladoledom na štapiću.

Za odličnu glazbenu atmosferu pobrinuo se Ozren Kanceljak, a djeca će uživati u Zagi Kids zoni i animacijama Fesha by Ziva. Svi željni dokazivanja 16. rujna mogu peći vlastite burgere i stati pred suce Matu Jankovića, Denija Srdoča i Ivana Pažanina koji će odabrati najbolje.

Festival se održava od 7. do 17. rujna svaki dan od podne do ponoći, a ulaz je besplatan. Raspored koncerata, radionica, detalje dječjih zona te linkove za prijavu na natjecanje i radionice možete pronaći na Facebooku i Instagramu.

image
PRESS BURGER FESTIVALA
Linker
29. travanj 2024 06:54