String‘s Bar tim iz Splita

 PRESS
Ulaz je besplatan

Sprema se prvi Copy Taste event u Zagrebu, sedam barova pripremat će najbolje koktele u regiji

Iza ove ideje stoji zagrebački barmen, poduzetnik i ambasador tvrtke Brown-Forman Dominik Bečvardi sa svojim timom iz Peaches&Cream bara, a sve će se održati u dvorištu kluba Peti Kupe.

Iza ove ideje stoji zagrebački barmen, poduzetnik i ambasador tvrtke Brown-Forman Dominik Bečvardi sa svojim timom iz Peaches&Cream bara, a sve će se održati u dvorištu kluba Peti Kupe.

Najpoznatiji barmeni iz regije po prvi puta dolaze u Zagreb rekreirati svoje signature koktele na Copy taste eventu. U dvorištu kluba Peti Kupe, u petak 26.04., od 16 sati, kreće miksanje koktela sedam najpoznatijih barova u regiji, a neki od njih probili su se i na svjetsku scenu.

Iza ove ideje stoji zagrebački barmen, poduzetnik i ambasador tvrtke Brown-Forman Dominik Bečvardi sa svojim timom iz Peaches&Cream bara. Bečvardi već godinama doprinosi regionalnoj barmenskoj sceni, a ovog proljeća je osmislio događanje u sklopu kojeg će kolegama iz regije prvo predstaviti živahnu zagrebačku koktelsku scenu, a potom na poslijepodnevnom događanju zagrebačkoj publici njihova umijeća.

image

Dominik Bečvardi

PRESS/SANJIN KAšTELAN

- Naša regija ima fantastičnu barmensku scenu, niz barova koje drže odlični barmeni, ozbiljni entuzijasti i znalci i vjerujem da će zagrebačka publika uživati u koktelima koje će rekreirati za njih. Ideja je da posjetitelji kušaju koktele po kojima su ti barovi postali poznati i priznati, druže se s barmenima i možda otkriju neki trik, saznaju kako nešto doma bolje izmiksati, uz pokoji novi uvid i znanje napraviti svoj koktel - priča ovaj zagrebački barmen.

image

String‘s Bar tim iz Splita

PRESS

Albaniju na eventu predstavlja Nouvelle Vague, prvi bar s ovih prostora koji je uspio ući na listu 100 najboljih barova svijeta po izboru organizacije The World‘s 50 Best Bars i nalazi se na 86. mjestu.Srbiju će predstaviti Riddle Bar. Bosnu i Hercegovinu predstavlja bar Okosh Bokosh, Sloveniju Silk and Fizz, Sjevernu Makedoniju Casa Bar, Crnu Goru Kokotov rep, a Hrvatsku splitski String’s Bar.

Navedeni barovi će pred publikom rekreirati po tri koktela zbog kojih su njihovi barovi postali sinonim za dobar provod, nove trendove u industriji i (ne)ponovljive okuse te uživo pokazati da se recepti možda mogu kopirati, ali okusi ne. Na Copy Taste dolazi i Alia Akkman koja sjedi u žiriju The World’s 50 Best Bars organizacije i koja ocjenjuje barove na razini Europe.

image

Riddle Bar iz Srbije, Lazar Popović

PRESS

No, to nije sve, jer kad padne mrak, party se seli u Peti kupe uz Yammat FM Heat Radio ekipu i glazbeni program Taste gdje će posjetitelje do ranog jutra rasplesanima i raspoloženima držati Sani, DJ Lea, Kapela i Mirzaisfab. Ulaz na event je besplatan.

Linker
29. travanj 2024 05:14