ANDYVELLA REDCROP
Nagradni natječaj

Spektakl u Areni: Gloria vas vodi na koncert The Cure u Zagrebu

Britanski glazbeni velikani ovog će listopada održati svoj prvi samostalni koncert u Hrvatskoj, Gloria.hr vodi vas na njihov nastup 27. listopada u Areni Zagreb.

Britanski glazbeni velikani ovog će listopada održati svoj prvi samostalni koncert u Hrvatskoj, Gloria.hr vodi vas na njihov nastup 27. listopada u Areni Zagreb.

Nestrpljenje raste dok domaća publika iščekuje prvi samostalni nastup u Hrvatskoj glazbenih velikana The Cure, koji u zagrebačku Arenu stižu 27. listopada. Ovo je koncert za koji se traži karta više, baš zato Gloria.hr svojim čitateljima dijeli 2 x 1 ulaznicu, za The Cure u Areni Zagreb.

Sve što trebate je:

  • Pratiti Instagram profil Gloria.hr u razdoblju od 17. do 20. listopada 2022.
  • Ispod objave kojom vas pozivamo da se prijavite na naš natječaj odgovoriti na postavljeno pitanje
  • Dvoje dobitnika po jednu ulaznicu za The Cure u Zagrebu, objavit ćemo na Instagramu nakon četvrtka 20. listopada iza 14 sati.

The Cure su početkom listopada otvorili veliku europsku turneju u Rigi, glavnom gradu Latvije, u sklopu turneje dolaze i u Hrvatsku, u četvrtak 27. listpada nastupaju u Areni Zagreb. To će ujedno biti i njihov prvi samostalni koncert u našoj zemlji.

Ovi velikani alternativne glazbe čije brojne hitove obožavaju ljudi diljem svijeta, predstavili su se domaćoj publici 2019., ali u sklopu festivala. Fascinantan nastup, koji je premašio sve satnice i minutaže uobičajene za festivalske pozornice, samo je nagovještaj spektakla koji The Cure pripremaju na sovjim samostalnim koncertima.

Ono što se moglo vidjeti na održanim koncertima aktualne turneje je set lista od 25 pjesama i dva izlaska na bis, kojima su počastili publiku u Rigi. Domaća publika Cureovcima se zasigurno svidjela na njihovo koncertu u sklopu "Disintegration" truneje održane 2019., nakon višesatnog pjevanja uglas s Robertom Smithom, čak i u trenucima kada je zbog tehničkih poteškoća potpuno nestao razglas.

Na ovoj turneji Cureovci sviraju i svoje brojne hitove poput "Lovesong", "Friday I‘m In Love", "Boys Don’t Cry", "Fascination Street" ili "In Between Days", ali i nove pjesme s nadolazećeg albuma "Songs of a Lost World". Europska publika, a tako će i zagrebačka imali su priliku premijerno čuti pjesme "Alone" i "Endsong" koje je vokal i frontmen benda Robert Smith najavio prije par mjeseci riječima: neumoljivo mračno.

The Cure turneja 2022 je prva nakon koncerata održanih 2019., te su godine britanski glazbeni velikani slavili 40 godina postojanja i 30 godina izlaska kultnog albuma "Disintegration", kojim su si zacementirali status jednog od najboljih britanskih bendova.

Ono što će posebno oduševiti brojne fanove The Curea, je i povratak gitarista i klavijaturista Perryja Bamontea, koji je bio dio benda od 1990. do 2005. godine. A kao predgrupa u zagrebu nastupa bend The Twilight Sad, jedan od omiljenih bendova Roberta Smitha.

image

The Cure u Zagrebu

PRESS

The Cure je oformljen 1978. godine u gradu Crawley u Engleskoj, a od prvog koncerta te iste godine The Cure je do sada odsvirao preko 1500 koncerata, a svatko tko je bio na njihovom koncertu uvjerio se da su živa svirka i direktan kontakt s publikom ono što The Cure radi najbolje. Tako su i prije dvije godine od NME-a proglašeni najboljim festivalskim headlinerima, što samo dokazuje njihovu ljubav prema pozornici.

Ulaznice za koncert ovih velikana alternativne glazbe mogu se kupiti putem Eventim.hr sistema i na prodajnim mjestima Eventima, a cijene se kreću od 175 do 650 kuna.

Pravila nagradnog natječaja: ‘Gloria vas vodi na koncert The Cure u Zagrebu‘

Linker
26. travanj 2024 11:37