Na Lazaretima

Sonic festival: U Dubrovnik 11. i 12. kolovoza stižu poznata glazbena imena

Kao i prošle godine, festivalski program će biti raspoređen u dva dijela - onaj za vrijeme zalaska sunca te onaj noćni u klubu.

Nakon premijernog izdanja dubrovačkog festivala SONIC na Lovrijencu, Sonic festival se ove godine seli na ništa manje atraktivnu lokaciju - Lazarete odnosno kompleks sastavljen od deset dvorana tzv. lađa, koji su izgrađeni kao jedna od preventivnih zdravstvenih mjera zaštite stanovnika Dubrovnika za vrijeme Dubrovačke Republike, a danas su poznati kao kreativna četvrt Dubrovnika s bogatim umjetničkim i glazbenim programom. Povijesni i kulturni značaj Lazareta prepoznat je i od strane UNSECO-a pod čijom je zaštitom od 1994. jer su jedina potpuno sačuvana karantenska građevina na europskom dijelu Mediterana.

image
press
image
press

Kao i prošle godine, festivalski program će biti raspoređen u dva dijela - onaj za vrijeme zalaska sunca te onaj noćni u klubu. Festival će imati dvije pozornice - sunset stage na Komardi s koje se pruža spektakularan pogled na staru gradsku luku, tvrđavu Sv. Ivana i otok Lokrum i klupski stage u Lazaretima.

image
press

Glavni gosti ovogodišnjeg SONIC festivala su Archie Hamilton i Stacey Pullen, dok im podršku prave dobro poznata imena iz Zagreba te Dubrovnika - Bozzo, Brigitta & Matt Butt, Damian LeBoss, Kali, Neroa, Pablo Panda i Zhajo. Archie Hamilton je engleski DJ i producent, koji se za vrijeme studiranja odlučio okušati u DJ-ingu i produkciji traka u vlastitoj sobi. Njegove demoe i rad su primijetili DJ-evi s FUSE događaja na kojima si je osigurao prvu rezidenciju 2013. Unutar kratkog vremena, Archie Hamilton doživio je izuzetan uspon te se prometnuo u jednog od najcjenjenijih engleskih umjetnika. Vlasnik je triju etiketa, njegove trake broje milijune streamova, a njegove setove krasi dinamičan ritam. Stacey Pullen je inovator drugog vala Detroit techna, na sceni aktivan od 1990. Svoju reputaciju je izgradio kao strastveni DJ i producent, a njegovo spajanje housea i garagea stechnom imalo je velik utjecaj na cijelu generaciju glazbenika i DJ-eva. Osim po d svojim imenom, neke od svojih najznačajnijih radova izdao je pod aliasom Kosmik Messenger.

image
press
image
press

Kao i prošle godine, organizatori i ove godine najavljuju i pripremaju mnoge zanimljivosti vezane uz audio-vizualnu produkciju čije će detalje otkriti neposredno prije festivala. Sve informacije o SONIC festivalu su dostupne na društvenim mrežama, a ulaznice su dostupne kroz sustav Entrio.

Linker
25. travanj 2024 02:41