IZLET

Romantika za vikend: 5 destinacija za uživanje u dvoje

Želite li s voljenom osobom nakratko pobjeći od svakodnevice i prepustiti se romantici, evo nekoliko destinacija u kojima ćete uživati.

BLED Bajka na jezeru

Udaljen od Zagreba oko dva i pol sata vožnje, Bled je jedna od najpopularnijih slovenskih destinacija, šarmantni gradić okružen planinama. Njegove karakteristične vedute čine jezero u čijoj se sredini smjestio otočić s crkvom Marijina Uznesenja te tisućljetni dvorac na litici iznad jezera, ujedno i najstariji u Sloveniji. Posebnu auru Bledu daju brojne legende koje se vežu uz njega, pa su tako prema predaji jezero i jedini prirodni otok u Sloveniji stvorile vile, a vjeruje se i da će se onome tko zazvoni zvonom na vrhu crkve ispuniti želje. Do otoka se može doći pletenom, tradicionalnim drvenim brodom, do dvorca vodi put kroz šumu, a tu je i šetnica oko jezera nakon koje ćete se najbolje okrijepiti poznatim bledskim kremšnitama. Nedaleka skijališta poput Pokljuke i Vogela trenutačno imaju snijega pa će i skijaši doći na svoje, otkrili su nam u hotelu Kompas, koji do 18. veljače nudi Valentine\‘s Package koji za cijenu od 230 € uključuje koktel dobrodošlice, dva noćenja s bife doručkom, jedno korištenje saune, masažu za dvoje i neograničeno korištenje bazena. Ipak, Bled je sjajno odredište za cijelu godinu, koje će vam osim romantike ponuditi predivnu prirodu, aktivan odmor i spa sadržaje što ih ima većina hotela, tim više što je ondje nekoliko termalnih izvora.

image

Hotel Kompas

PRESS

TERME SV. MARTIN Zdravi hedonizam

O kružene pitoresknim međimurskim brežuljcima, Terme Sv. Martin nude bijeg od gradske vreve u mali hedonistički raj u kojem ćete udvoje moći uživati u prirodnim ljepotama, vrhunskim domaćim specijalitetima i vinima, bogatoj wellness ponudi koja će vam okrijepiti i duh i tijelo, ali i dobroj zabavi u obližnjem pubu Potkova. U ponudi imaju poseban vikend paket Samo nas dvoje koji uključuje dvodnevno noćenje u hotelu s 4 zvjezdice ili apartmanskom naselju, a na dan dolaska dočekat će vas pjenušac, svježe voće i ljubavno iznenađenje u sobi. Za doručak ćete se moći pogostiti s 2 bogata švedska stola koja uključuju zdrave i domaće namirnice s neograničenim pićem, dok večere uključuju jednu romantičnu uz svijeće i butelju međimurskog vina te drugu u kojoj ćete moći uživati u bogatom izboru lokalnih i tradicionalnih specijaliteta. Paket uključuje i 180 minuta boravka u Svijetu sauna, neograničeno kupanje u termomineralnom bazenskom kompleksu i korištenje fitness centra, a odlučite li odsjesti tijekom tjedna, imat ćete priliku za yoga trening, mindfulness meditaciju i vježbe disanja, kao i različite vrste grupnih treninga. Cijene se kreću od 71 € po osobi dnevno.

image

Terme sveti Martin

PRESS

ROVINJ Idila u Istri

Živopisni istarski gradić, nad čijim uskim uličicama stare gradske jezgre dominira crkva sv. Eufemije, kao stvoren je za romantični vikend. Moći ćete otkriti njegove znamenitosti, obići galerije u središtu, uživati u šetnji lungomareom i nabaviti neke od lokalnih delicija poput proizvoda od tartufa, istarskih kobasica te vrhunskih maslinovih ulja i vina. Svakako se isplati obići okolicu i posjetiti unutrašnjost Istre, otkriti gradiće koji se ondje nalaze. Želite li luksuzni vikend u paru, Maistrin hotel Grand Park u sklopu kojeg se nalazi i restoran s Michelinovom zvjezdicom uz noćenje s doručkom nudi vam i wellness dodatnu kozmetiku, vaučer za wellness sadržaje od 50 €, 2 aromamasaže i 2 svježa proizvoda za spa od 729,20 €. S druge strane, skrasiti se možete i u gradskoj jezgri, primjerice butik hotelu Tuttorotto smještenoj u staroj gradskoj palači bogate povijesti. Dva noćenja i doručak u dvokrevetnoj sobi s pogledom na more kreće se od 255,52 €, no želite li poseban doživljaj i imate sreće da nije rezervirana, oduševit će vas nešto skuplji Suite superior, za koji ćete izdvojiti od 327,52 €.

image
SHUTTERSTOCK

DARUVARSKE TOPLICE Čar Ždralovog grada

U prijevodu na mađarski, ime grada bogate povijesti koji je više godina za redom proglašen najuređenijim malim gradom kontinentalne Hrvatske na mađarskom znači Ždralov grad. Osim što se diči povijesnom arhitekturom i parkovima, od davnina je poznat i kao lječilište, jer su još u antičko doba, točnije 288. g. pr. Kr., na mjestu današnjih toplica zahvaljujući ljekovitim termalnim vodama i blatu uređene Aquae Balissae. Osim idiličnog okružja Julijevog parka, jednog od najstarijih lječilišnih perivoja u kontinentalnoj Hrvatskoj, u kojem ćete uživati držeći se za ruke otkrivajući građevine koje svjedoče njegovoj dugoj povijesti, Daruvarske toplice nude dvodnevni vikend program Relax za nju i njega koji po cijeni od 336 € osim smještaja i polupansiona na bazi švedskog stola uključuje Spa oazu (jacuzzi, finsku i infracrvenu saunu te parnu kupelj), solarij, fitness bazen s termalnom vodom, masažu vulkanskim kamenjem, za nju anticelulitni tretman, a za njega aromamasažu cijelog tijela. Valja prošetati i samim Daruvarom, obići okolne vinske ceste te iskušati rekreacijske sadržaje koji se nude.

image

Daruvarske toplice

PRESS

BURANO I MURANO Šarm venecijanske lagune

Venecija je na glasu kao jedan od najromantičnijih gradova na svijetu. Njeni kanali, gondole, tajanstvene uličice i stare palače, Trg svetog Marka, Duždeva palača, posebno ozračje kojima doprinose i asocijacije na brojne filmove koji su ondje snimljeni, već vas pomalo odvaja od stvarnosti. Napokon, ondje su se i izvan karnevalskog doba ljubavnici sastajali pod maskama. Ipak, van samog grada, u Laguni, postoje još romantičniji otoci, a to su slikoviti Burano, pun raznobojnih kuća, te šarmantni Murano, poznat po manufakturama stakla. I do jednog i do drugog postoje brodske linije koje obično uključuju i obilazak mističnog Torcella. Agencije poput Global Travela nude dvodnevni boravak s obilaskom spomenutih otoka od 107 €. Odlučite li se pak na vlastiti aranžman, imajte na umu da parkirati možete samo oko otoka na kojem se nalazi stara Venecija. No, svaka je javna garaža dobro povezana sa središtem grada, a jedna od povoljnijih je Garage Europa Mestre.

image
SHUTTERSTOCK
Linker
09. ožujak 2024 05:12