Pod čudesnim Klekom

Raj za klince: Ogulin ovaj vikend postaje centar svijeta bajki

Festival bajke je počeo danas te završava u nedjelju, 11. lipnja, a program neće omesti ni kiša, budući da su pripremljene i zatvorene lokacije. Na programu su kreativne pričaonice bajki, predstave i radionice, animacijski programi te tradicionalni vozački ispit za let metlom.

Popularni Ogulinski festival bajke održava se po 18. puta u gradu književnice Ivane Brlić-Mažuranić pod čudesnim Klekom koji je još davno ljude podsjetio na usnulog diva. Festival je počeo danas te završava u nedjelju, 11. lipnja, a program ispunjenom bajkama, umjetnošću i zabavom neće omesti ni kiša, kažu iz Turističke zajednice grada Ogulina, budući da su u slučaju lošeg vremena pripremljene zatvorene lokacije.

Bogat program odvest će najmlađe, ali i one starije, u čaroban svijet mašte i zabave. Na programu su kreativne pričaonice bajki, brojne predstave i radionice, poput Vilinskog kutka, Reciklažne gradionice, Maštanja u bojama i drugih, animacijski program te tradicionalno polaganje vozačkog ispita za dobivanje dozvole za letenje na metli. Planirano je održavanje na čak šest festivalskih pozornica u srcu Ogulina, od 10 sati do večeri, a danas i u subotu na rasporedu je i disco večer.

image
KARLO PAVLIĆ
image
KARLO PAVLIĆ
image
KARLO PAVLIĆ

Do Ogulina se iz Zagreba može doputovati i vlakom Karlekom, što je sigurno dodatni doživljaj za mališane, a Turistička zajednica Ogulina osigurala je u suradnji s HŽ-om povoljnije cijene karata za subotnju vožnju. O svemu detaljnije na web stranicama TZ grada Ogulina. Novo izdanje ove kulturno-turističke manifestacije već je najavljeno za drugi vikend u rujnu.

Linker
24. travanj 2024 17:02