Forestland počinje 21. srpnja, a traje do 23. srpnja

 MARKO KIŠ
FESTIVAL NA SJEVERU

Posljednje pripreme za 11. Forestland u Međimurju: Festival dobre glazbe i dobrih vibracija

Idući tjedan počinje 11. izdanje festivala electro, trap i hip hop glazbe, Forestland - od 21. srpnja do 23. srpnja šuma u Međimurju postaje središte ovog događaja.

Idući tjedan počinje 11. izdanje festivala electro, trap i hip hop glazbe, Forestland - od 21. srpnja do 23. srpnja šuma u Međimurju postaje središte ovog događaja.

Festival Forestland već je 11. godinu središnji ljetni događaj mladih u Međimurju, ali i kopnene Hrvatske. Nastao po uzoru na velike strane glazbene festivale, Forestland je iz isključivo elektronske glazbe narastao u festival s nastupima bendova, plesnih skupina, DJ-a i pjevača rap, trap i hip hop glazbe.

„Kroz desetljeće rada Forestland se etablirao u glazbenim krugovima kao važna postaja mnogih DJ-eva pri planiranju europskih nastupa. Kako se bliži festival, tako sve više DJ-a zove da bi oni došli, da bi nastupali, pa već po tome glavnu pozornicu palimo u 15 sati i ne stajemo do jutra, jer inače ni svi DJ-i ne bi stali gore“ rekao je Saša Mikac, booking manager festivala.

„Uz samu odličnu glazbu, nastupe i scenu koja uključuje šumu, polja suncokreta, livade i prirodu, Forest je poznat kao i festival dobrih vibracija, opuštenog druženja, festival i za cijelu obitelj, ne samo za mlade, partijanere", govori Krešo Biškup iz organizacije te dodaje da "Često možemo na techno flooru pronaći tatu čiji sin ili kćer plešu na glavnoj pozornici, a dovezla ih je mama, ili netko od rodbine što nas posebno veseli“.

image

Glavni ljetni događaj mladih u Međimurju - Forestland

PRESS

Ovo izdanje bit će posebno jer čak devet DJ-ica preuzima Forestland! Lenna, Talija, Emily, Rosana, Risa, Andrea, Lena, Valery i Ivana preuzimaju petak i najavljuju pakleno dobar ples na Forestroom pozornici! Jedinstvena tech-house pozornica bit će rezervirana za ženske DJ artiste i kao takva, bit će jedinstvena u Hrvatskoj, ali i na regionalnoj electro sceni. Od mladih zvijezda Exita i SeaStara, do Forest rezidentica i prekaljenih DJ-ica, Forestroom je mjesto koje će okupiti tisuće na najboljem raveu na Forestu. Posebna pozornica koja je nastala po uzoru na kultni Boiler room koncept, u nekoliko godina postala je vjerojatno najjači alternativni stage na festivalima.

image

Ove godine nastupa čak devet DJ-ica

PRESS

„Svake godine oduševe nas DJ-ice koje nastupaju, od Alenne iz Ukrajine, do Kineskinje Ivy, Hrvatice Insolate i techno kraljice Nushe, pa smo ove godine odlučili posvetiti petak ženskom nastupu, techno i house glazbi na Forestroom pozornici“ rekao je Saša Mikac. „Cijeli festival vrvi odličnom glazbom, odličnim imenima, priliku za nastup dobili su brojni domaći DJ-i i rapperi, odlični stranci, ali i imena koja puno rade, prijatelji festivala i dobro nam svima znani naši resident artisti"; dodaje Mikac. Uz satnicu po danima koja izlazi uskoro, poznati su svi artisti koji nastupaju na Forestlandu.

image
MARKO KIŠ

Ove godine dolaze iz Izraela, Turske, BiH, Slovenije, Sjeverne Makedonije, Njemačke, Srbije, pa čak i Velike Britanije, naravno uz one domaće. Poseban osvrt je na Kirila Djaikovskog koji na Forestland stiže sa svojom pjevačicom, tamnoputom TK Wonder, ali i Bubu Corelija i Jalu Brata, vjerojatno najpopularniji dvojac na Balkanu. Uz njih na Forestland stiže i Mr. Black (We Rave You), izraelski DJ koji iza sebe ima nastupe na najboljim svjetskim festivalima, od Ultre, Split & Miami, do rezidencije u klubovima po Engleskoj, Ibizi i Nizozemskoj. Za izdvojiti su i techno floor artisti, koji uz Female Friday DJ-ice broje Ramira Lopeza, kralja techno glazbe, Vedrana Cara, kralja etera u Hrvatskoj, Felipe Zonu iz kineskog kluba Space Plus, do Kraundlera iz Koprivnice s adresom u Berlinu, ali i turskog DJ-a, Alicana Baykara. Vrijedi spomenuti i Tomu in der Muhlena, DJ-a s rovinjsko-njemačkom adresom, koji će prodrmati techno pozornicom Forestroom u subotu.

image

Uz domaće, dolaze i izvođači iz: Izraela, Turske, BiH, Slovenije, Sjeverne Makedonije, Njemačke, Srbije, ali i Velike Britanije

PRESS

Forestland uz glazbeni program krasi i popratni sadržaj koji uključuje veliki food corner, stiže Škartoc, Bajzovi i Pomodoro, a u pripremi je i fresh corner za osvježenje. Uz Graffiti Jam koji se odvija i uoči Foresta, dnevni stage koji će posjetitelje zagrijavati, ali i hladiti i preko dana, tu je i poznati šumski šank na kojem će koktele raditi Stephan, cocktail majstor iz Švicarske. Zanimljiva i jedinstvena atrakcija je i 250 metara dug zip line preko cijele pozornice, kojega svi žele isprobati pogotovo tijekom noći jer iskustvo je nezaboravno! Ulaznice možete kupiti na ulazu na festival i u sustavu Entrio, a ulaznice za petak vrijede i u subotu, dok oni koji dolaze samo u subotu moći će kupiti ulaznicu na ulazu po cijeni od 20 eura.

image

Najava Forestlanda 2023.

PRESS
image

Posjetitelje očekuje i 250 metara dug zip line preko cijele pozornice

PRESS
Linker
27. travanj 2024 15:35