Filmski sladokusci

Posebna veza: Najbolji filmovi s Motovun Film Festivala u Dubrovniku

Od subote 30. srpnja do srijede 3. kolovoza u dva dubrovačka kina prikazat će se probrani filmski naslovi prikazani na filmskom festivalu u Motovunu.

Neki od ponajboljih naslova Motovun Film Festivala prikazat će se od 30. srpnja do 3. kolovoza na dubrovačkim ljetnim pozornicama kina Jadran i Slavica.

Pripremljen je program s 12 kratkometražnih i dugometražnih naslova, a otvara ga "Kurnaz protiv Busha" njemačkog redatelja Andreasa Dresena, ovjenčan s čak dva Srebrna medvjeda, o borbi temperamentne turske kućanice koja je uspjela izbaviti sina iz Guantanama. Prikazat će se i motovunski film otvaranja, "Put pod noge" Panaha Panahija, koji se opisuje kao iranski odgovor na "Malu miss Amerike". Taj cjelovečernji prvijenac sina legendarnog Jafara Panahija prikazan je na najprestižnijim festivalima, uključujući Cannes.

Tu je i najnoviji film Quentina Dupieuxa, jednog od najekscentričnijih redatelja današnjice, crnohumorni pogled na ljudsku tragikomediju suvremenog društva - "Nevjerojatno ali istinito".

S Islanda dolaze "Prekrasni stvorovi" Guðmundura Guðmundssona, osebujna drama o odrastanju i ostalim islandskim demonima, a iz Hrvatske "Glava velike ribe" Arsena Oremovića, priča o potrazi za srećom malih ljudi, za ulogu u kojoj je Lana Barić nedavno osvojila Zlatnu arenu u Puli. Na projekciji će biti i ekipa filma, a uz film se priprema i projekcija redateljskog debija Lane Barić, "Snjeguljica".

U dječjem programu prikazuju se animirani film "Oink" i detektivska komedija "Gajin svijet 2", čiji je prvi dio osvojio je motovunsku nagradu žirija djece i mladih 2019. Prikazat će se i probrana selekcija kratkometražnih filmova iz natjecateljskog programa Motovunski kratki.

Linker
20. travanj 2024 00:46