Jesenski modni ulovi

Pandan, popularan vintage brend, uskoro održava treći pop-up

Pandan priprema svoj treći pop-up event u Zagrebu na kojem obećava izvrsne komade među kojima će se kriti i velika dizajnerska imena.

Second hand kupovina sve je popularnija i u našim krajevima, a stigma koja je nekad dolazila s ovom modom danas je, srećom, zaboravljena. Odlično to dokazuje i naš domaći vintage brend Pandan koji najčešće nudi dobre kožne, pletene i mrežaste komade i modne dodatke poput torbi.

Svaki komad koji Pandan nudi na svom Instagram shopu i povremenom pop-up eventu, bira Andrea Hržić koja stoji iza čitavog brenda. A koliko je dobro njezino oko za vintage modu i koliko je uspješna u ovome poslu govori činjenica da se mnogobrojni komadi koje ponudi na Instagramu rasprodaju u roku od nekoliko minuta od objave, a na prvim pop-up eventima održanima u Zagrebu gužva se stvorila i sat vremena prije zakazanog termina otvaranja buvljaka. Ne trebamo niti napominjati da su se najbolji komadi "razgrabili" u svega nekoliko minuta.

image
PRESS

Kako je sama Andrea rekla u razgovoru za Gloriju Glam ovog proljeća, second hand moda sve je popularnija kod nas i to ne samo kao izvor održivih modnih ulova: "Mislim da je interes u Hrvatskoj za second hand odjećom iznimno porastao u zadnjih par godina i tako će nastaviti. Veseli me vidjeti da sve više ‘šminkerica‘ ali i žena zrelije dobi bira second hand odjeću, a ne samo ‘alternativne‘ mlade cure. Ovakvi eventi su zabavni iz društvene perspektive, kao novi i zanimljiv način provođenja vremena i svojevrsnog lova na ‘savršen komad", kazala nam je Andrea koja odjeću i modne dodatke najčešće nabavlja u Belgiji i Italiji.

image
PRESS

Sada je na redu i treći pop-up koji će se održati u petak 20. listopada u galeriji ULUPUH u Ilici 13 od 17 do 21 sat. Kako navode iz Pandana neki od komada bit će ekskluzivno dostupni na eventu, a highlight ovog će biti statement kožni komadi po kojima je brend prepoznat i koji su postali njegov zaštitni znak. Osim kvalitetne kože, imat ćete priliku uloviti i nekoliko zanimljivih dizajnerskih komada s potpisom Maison Margiela, Ann Demeulemeester, Etro, Max Mara, Tod‘s i drugi, a najavljuju da neće nedostajati niti vesti od kašmira, ali ni muških oversized sakoa od djevičanske vune.

image
PRESS

I ovog puta Pandan je ostvario suradnju s lokalnim proizvođačima. Tako da ćete imati priliku uživati u prirodnim vinima Cota iz okolice Šibenika i zagrebačkoj kombuchi Kucha Kombucha, a što će vas sve još dočekati na trećem i do sad najvećem Pandan pop-upu možete popratiti na njihovom Instagram profilu.

Linker
20. travanj 2024 03:49