KARMEN POZNIć BOžIć
PREPORUKA

Od Pizza Huta do novog omiljenog kvartovskog kafića - Zagreb vrvi novim kul mjestima!

Ako ste stalno u potrazi za nekim novim mjestima donosimo vam nekoliko prijedloga što posjetiti u Zagrebu.

Ako ste stalno u potrazi za nekim novim mjestima donosimo vam nekoliko prijedloga što posjetiti u Zagrebu.

Krajem prošle i početkom ove godine u Zagrebu se otvorilo nekoliko novih restorana i kafića koje smo s oduševljenjem posjetili. Ako ste i vi u potrazi za nekim novim mjestima, preporučujemo vam ove četiri lokacije na kojima ćete ili probati nešto što ste oduvijek htjeli poput pizze iz Pizza Huta, uživati u ribljim specijalitetima ili pak pronaći svoj novi omiljeni kvartovski kafić.

FISH HOUSE

U ponudi ovog ribljeg bistroa trenutačno je 16 ribljih jela među kojima su burgeri s oradom, skušom, kozicama, tunom, razne varijacije pržene ribe poput fritadura od jadranske kozice, trlje, srdele i gavuna, brudet od lignji s palentom, kreativni prilozi poput carpaccia od tikvice, grilanih i mariniranih patlidžana, istarske skute, mozzarelle i raznih umaka poput majoneze s pestom od bosiljka. Svaki umak radi se po tajnoj recepturi chefa Jasmina Hajrule koji je svoje iskustvo gradio u restoranima s Michelin zvjezdicom te u ekskluzivnim hotelima.

image

U ponudi ovog ribljeg bistroa trenutačno je 16 ribljih jela

PRESS

"Cilj je zadržati kvalitetu i standard. Podizanjem kvalitete street fooda u Hrvatskoj želimo promovirati Mediteran i novi pristup u street food industriji na našim prostorima koristeći vrhunske sastojke i svježe namirnice. Pripremamo tradicionalna jela u modernom ruhu, a inspiracija dolazi iz drugih kultura i putovanja svijetom. Poseban naglasak stavljamo na mediteranske namirnice koje se idealno slažu s ribom. Meniji su osmišljeni planirano i ništa se od namirnica ne baca", kaže chef Jasmin. Uz svježe namirnice koriste maslinovo ulje Chiavalon, vino vinarije Fakin, craft pivo te kombucha napitke Kocha chefa Hrvoja Belančića iz Makarske.

image

Fish House je savršeno mjesto za ljubitelje ribljih specijaliteta

PRESS

Razlike između rovinjskog, zadarskog i zagrebačkog Fish Housea u konceptu nema. No, zagrebački će raditi cijelu godinu za razliku od Zadra i Rovinja i imat će u ponudi neka nova jela. Tako će posjetitelji u zagrebačkom Fish Houseu, na adresi Masarakyova ulica 19, uz standardnu ponudu jela imati priliku jesti lazanje s bijelom ribom, hrskavi file srdele s coleslaw salatom, bao bunse punjene brudetom od kozica, salatu od hobotnice i plant based jelo - veggie bowl s hrskavim gljivama.

KAFIĆ 505

Dora Predojević Martinović već se nekoliko godina ističe kao jedna od najuspješnijih hrvatskih influencerica, a od nedavno je postala i poduzetnica. Naime, sa suprugom Ninom Martinovićem i zajedničkim prijateljem Ivanom Hriberskim otvorila je 505 caffe bar u Španskom.

image

Kafić 505 je otvorila influencerica Dora Predojević

KARMEN POZNIĆ BOŽIĆ

Muški dio tima dugi niz godina bavi se ugostiteljstvom, a Dora je u kafić utkala svoj smisao za uređenje interijera. U 505 caffe baru posjetitelji će tako moći popiti kavu, matchu, koktele i pojesti nešto slano i slatko. Prostor su počeli preuređivati u rujnu, a bilo im je, kažu, potrebno oko tri mjeseca da sve bude spremno za otvorenje. Dorin najdraži napitak je matcha latte, a za ljubitelje slatkog udružila je snage s poznatom slastičarkom Ivanom Čuljak, vlasnicom slastičarnice Neka Jedu Kolače čije su slastice odlučili uvrstiti u svoju ponudu. Za one koji ipak preferiraju slane delicije tu je Bread Club, čije su, ističe, dugogodišnje mušterije.

image

505 nudi i kolače slastičarnice Neka jedu kolače

KARMEN POZNIĆ BOŽIĆ
image

Za uređenje se pobrinula influencerica koja je mnogima poznata kao Dorica505, što joj je nadimak na Instagramu

KARMEN POZNIC BOZIC

U ponudi se tako nalaze i croissant sa šunkom i sirom te spanakopita, mala pita od špinata i ricotte. Uskoro se, kaže Dora, nada da će zaživjeti i book club, a za sada uz kavu možete pročitati brojne knjige koje krase kafić. Kafić se smjestio na adresi: Ulica Miroslava Milića 4.

CHIACUPS SHOP&COFFEE BAR

Ako ste ljubitelj poznate keramike ChiaCups, kreativke Filipe Sorko, onda će vas oduševiti i njezin novi projekt ChiaCups Shop & Coffee Bar koji je otvoren krajem godine u Šenoinoj ulici na broju 22 u Zagrebu. Njezine šalice ukrašene točkicama često su rasprodane, a od nedavno ih možete kupiti i u kafiću u kojem iz istih šalica možete ispijati kavu, matchu, Teasheena čajeve, topli turski napitak Salep s cimetom i pistacijom te ječmenu kavu.

image
VANESA PANDŽIĆ/ CROPIX
image
VANESA PANDŽIĆ/ CROPIX

Cijeli interijer je u točkicama koje su zaštitni znak ChiaCups estetike. Stolice su donesene iz jednog starog zagrebačkog stana, a fotelje su, kaže Filipa, bakine i tapecirane su s tkaninom na točkice. "U interijeru smo dosta stvari izradili sami, od keramike i pločica na šanku, lustera, tegli za biljke, pločica sa slovima za meniju na zidu", otkrila je vlasnica brenda i kafića. U ChiaCups trgovini možete pronaći i šalice, vaze u svim veličinama, Chia puzzle i čestitke...

PIZZA HUT

U Zagreb je napokon stigao i popularni lanac pizzerija Pizza Hut koji je otvoren u Vrapču (Bolnička ulica 26), a ovog tjedna je najavljeno otvaranje i druge poslovnice na Trešnjevci (Nehajska 2). Nakon višegodišnjih najava da bi ovaj popularni američki fast food lanac mogao stići i u Hrvatsku, napokon su se najave i ostvarile, a u njihovoj ponudi mogli bi uživati svi koji vole tipične američke pizze. Kupci će moći birati između tri veličine pizza - S, M i L, a na izbor je i tanji, deblji ili pak punjeni rub.

Linker
26. travanj 2024 05:43