Vikend vodič

Ne dozvolite da vam kiša upropasti vikend. Donosimo super ideje kako ga provesti!

Iako se kiša možda čini kao loša vijest za vikend, uz prave aktivnosti svejedno možete imati vikend za pamćenje.

Vikendi su često jedinstvena prilika za bijeg od svakodnevnog tempa i stresa. Planiranje aktivnosti za vikend općenito može biti izazovno, a kiša koja ovih dana neprestano pada ne ulijeva nadu da ćemo vikend provesti izvan svoja četiri zida. No, umjesto da dopustimo da nas obeshrabri, kišni danu mogu nas potaknuti na kreativnost, opuštanje i otkrivanje novih i uzbudljivih mjesta i aktivnosti. Kako bismo vam olakšali zadatak, donosimo vam nekoliko inspirativnih ideja kako iskoristiti vikend čak i dok pada kiša. Ne zaboravite sa sobom ponijeti kišobran i dobro raspoloženje!

Pizza Festival

U srcu Zagreba, na Trgu J.J. Strossmayera, od 18. do 28. svibnja u Zagrebu ćemo imati "Malu Italiju". Na drugom po redu Pizza Festivalu posjetitelji će moći uživati u bogatoj gastro ponudi, ali i glazbenim poslasticama te svakodnevnim programima za najmlađe. Na festivalu će biti prisutna iskusna ekipa chefova i pizza majstora koji će ponuditi čak 26 vrsta pizza svih stilova, a posjetitelje očekuju i originalne paste, sourdough focaccia te luxury gelato.

image
SANDRO SKLEPIĆ I PRESS PIZZA FESTIVAL ZG

Floraart

Floraart, zaštitni znak grada Zagreba, koji na najljepši način nosi poruku njegove prirodne i kulturne baštine, i ovog proljeća pretvorit će Bundek u raskošnu oazu koja će se protezati na čak 300 tisuća četvornih metara. Izložba će se odvijati od 18. do 21. svibnja, a na prigodnoj svečanosti u 11 sati otvorit će ju gradonačelnik grada Zagreba Tomislav Tomašević.

image
RANKO SUVAR/CROPIX

Međunarodna izložba željezničkih modela i maketa

Međunarodna izložba željezničkih modela i maketa u Pavilonu 1 Family malla posebno će ovog vikenda razveseliti najmlađe. Trajat će od 19. do 21. svibnja, a predstavit će se senzacionalne domaće i velikim dijelom svjetske željeznički modeli i makete. Iznimno zanimljiva međunarodna izložba predstavlja atrakciju povodom 140. godišnjice pokretanja najpoznatijeg i najluksuznijeg vlaka na svijetu – Orient Expressa. Na izložbi će biti predstavljeno čak 15 različitih kompozicija, a svaki dan izložbe jedna od njih će se voziti na maketi. Također, u sklopu izložbe djeca mogu uživati u radionicama maketarstva, crtanja i upravljanja maketama.

image
UNSPLASH

Između dva paviljona/Urbana divljina

Umjetnički paviljon u Zagrebu obilježava Međunarodni dan muzeja od 15. do 20. svibnja programom pod nazivom "Između dva paviljona". Kroz ovogodišnju temu "Muzeji, održivost i dobrobit" želi se ukazati na prisutnost niza okolišnih i društvenih kriza te na ulogu muzejskih institucija u poticanju pojedinca i zajednice na pozitivne promjene važne za održivu budućnost. U subotu, 20. svibnja, u 10:00 počet će šetnja za građanstvo "Između dva paviljona: Urbana divljina". Publika će imati priliku čuti zanimljive informacije o vrtu i načinima brige o ekosustavu vrta, pogledati izložbu "SofijaSilvije: Pendulum" te otkriti zanimljivu povijesti prostora između Botaničkog vrta i Umjetničkog paviljona, odnosno južni krak zagrebačke Zelene potkove. Ulaz u Botanički vrt za sudionike programa je besplatan.

image
DAVOR PONGRAČIĆ/CROPIX

Pop Up Summer Garden

Ovog vikenda prizivamo ljeto jer od 18. svibnja kreće ljetno izdanje Pop Up Summer Gardena na zagrebačkom jezeru Bundek. Posjetitelje očekuje pregršt zanimljivog sadržaja, dobra atmosfera, glazba i slasna hrana. Organizatori su se pobrinuli da se pronađe za svakog po nešto pa će tako odrasli moći uživati u filmovima pod zvjezdanim nebom, slikanju na otvorenom i stand-up nastupima, a mališane će posebno razveseliti face-painting i razne radionice.

Linker
14. travanj 2024 06:57