Ljeto u gradu

Ljeto kod Matoša nudi najzanimljiviji koktel u gradu koji se poslužuje u - lubenici

Zagreb je prepun zanimljivih lokacija za obići, a uskoro se otvara jedna od najdražih.

Poznata zagrebačka manifestacija Ljeto kod Matoša spremna je za svoje ovogodišnje izdanje i to ponovno na dobro poznatoj lokaciji u samome centru grada! Caffe de Matoš tako će se održavati u hladovini drvoreda i ispod starih fenjera u skrivenom dragulju Donjeg grada – na Trgu braće Mažuranić.

Ljeto kod Matoša savršena je kulisa da se na otvorenome, uz opuštenu atmosferu, sjajnu glazbu i ukusne ljetne zalogaje proslavi rođendan, zaruke, kraj radnoga tjedna ili jednostavno „majmunovo“. Gomila ležaljki, vreća, jastučića i stoličica za sjedenje, kao i neodoljive retro fotelje i kredenci, doprinijet će ugođaju u kojem će se svatko osjećati „kao kod kuće“.

image
PRESS

Vruće ljetne večeri na Mažurancu prepune tradicionalno sjajnih DJ setova, bendova, finih zalogaja i osvježavajućih koktela pod zvijezdama trajat će gotovo mjesec dana, točnije od 30. lipnja do 29. srpnja (manifestacija je otvorena svakog radnog dana od 16 sati, subotama i nedjeljama od 10 sati, a zatvara se u ponoć) A osim u Ljetu kod Matoša, posjetitelji će uživati i u programu još jednog odličnog festivala: LADO na Mažurancu. Srijedom i četvrtkom na rasporedu su live izvedbe domaćih, urbanih, glazbenika i bendova kao što su Anya Alu, NoA, Boje indiga, Toni Drama i Tom & The Twisters, a utorak, petak i subota rezervirani su za DJ-jeve među kojima su DJ Zozzo, DJ Bondža, DJ Leo i DJ Kanca. Različiti glazbeni žanrovi poput jazza, funka, rocka i popa zasigurno će zadovoljiti raznolike glazbene ukuse.

Za najmlađe su rezervirani vikendi kada će u subotnjim i nedjeljnim prijepodnevima klinci moći pogledati zanimljive i edukativne kazališne predstave Šarenog svijeta.

image
PRESS

Ukusna hrana

Što se tiče zalogaja, organizatori su se pobrinuli da street food ponuda bude bogata te pruža za svakoga ponešto. Osim meksičke kuhinje, posjetitelji će moći probati najukusnije burgere i pizze, hrskave pržene krumpiriće i batate, domaću varijantu popularnog Philly cheesea, pilećih krilca i stripsa, a za one sa slatkim zubom tu su banana bread, dnevna ponuda svježeg voća, fritule i još slatkih iznenađenja. Na Mažurancu će se naći i široka ponuda u potpunosti veganskih jela kao što su vege burgeri, vege balls i vege hot dogovi.

A za pravo osvježenje na Ljetu kod Matoša moći će se birati između čak deset vrsta piva ili probati nešto drugačije, kao što su Spritz kokteli s pjenušcima te najbolji gin-tonic u gradu. Za one koji dođu u većem društvu te žele drugačije iskustvo i nešto što će dobro izgledati i na Instagramu, tu je i koktel koji se, umjesto u čašama, servira u lubenici! Tako će svatko tko naruči koktel od lubenice dobiti veliku polovicu domaće, mirisne i sočne neretvanske lubenice u kojoj se nalazi jedinstveni spoj ruma, limete i mente sa svježe cijeđenim sokom od lubenice u kojoj je i serviran.

image
PRESS

No, to nije sve što Mažuranac nudi svojim ljetnim posjetiteljima! Od 30. lipnja do 2. srpnja ugostit će i treće izdanje festivala LADO na Mažurancu, i to odmah uz zgradu Ansambla LADO. LADO će tako i ove godine pripremiti brojne radionice.- Baš kao i Ljeto kod Matoša, festival LADO je u potpunosti besplatan, a namijenjen je svim posjetiteljima i stanovnicima Zagreba, od onih najmlađih do najstarijih.

Sve informacije o programu i koncertima bit će dostupne na Facebook i Instagram stranici manifestacije.

Linker
19. travanj 2024 17:45