GLOBALNA EKSPANZIJA

Levitirajući Cadillac i motivi Grada grijeha: Otvoren je najveći Muzej Iluzija

Nakon Charlottea, Atlante i Minneapolisa otvoren je Muzej Iluzija u Las Vegasu gdje posjetitelji imaju priliku doživjeti jedinstveno iskustvo iluzija s prepoznatljivim motivima grada i atraktivni levitirajući Cadillac

Zagrebački Muzej Iluzija dobio je većeg brata u američkoj centrali ludih provoda - Las Vegasu. Originalno hrvatski koncept, spoj zabave i edukacije, začet na ideju osnivača Tomislava Pamukovića i Roka Živkovića postao je nezaobilazna atrakcija u Nevadi. Svoja vrata otvorio je 30. kolovoza.

image
ALLEN LUKE - ILLUMINATION

Američki Muzej Iluzija smješten je na turističkoj lokaciji Strip u Las Vegasu, a prostire se na više od 1400 četvornih metara što ga čini najvećim takvim muzejom u svijetu. Posjetiteljima nudi preko 80 iluzija i eksponata nastalih u Hrvatskoj, a među njima je dosad neviđena instalacija Infinity Slot mašina, Cilindar koji se igra s refleksijama i Wonder koji stavlja naglasak na pokret. U novootvorenom Muzeju posjetitelji imaju priliku doživjeti jedinstveno iskustvo u raznim zonama u kojima su implementirani prepoznatljivi motivi grada i atraktivni levitirajući Cadillac.

image
ALLEN LUKE - ILLUMINATION
image
ALLEN LUKE - ILLUMINATION

“Dugo smo radili na ovom prilično zahtjevnom projektu. Otvaranje Muzeja Iluzija u Las Vegasu omogućuje posjetiteljima još jedne metropole da kroz fascinantne eksponate upoznaju originalni hrvatski koncept svijeta iluzija i dožive nezaboravno iskustvo”, rekao je Teo Širola, direktor Metamorfoze, vlasnik franšize i upravitelj globalne mreže Muzeja Iluzija. “Učenje kroz zabavu naša je premisa, a još jednim otvaranjem potvrdili smo da je on odlično prihvaćen na globalnoj razini.”

image
ALLEN LUKE - ILLUMINATION
image
ALLEN LUKE - ILLUMINATION

Timu iz Muzeja Iluzija cilj je do kraja 2026. otvoriti 100 muzeja diljem svijeta, a svakim korakom tom su cilju sve bliže. Muzej Iluzija pohvaliti se može činjenicom da kao najveći lanac privatnih muzeja na svijetu imaju otvorene prostore na preko 40 lokacija u svijetu u 25 država koji ukupno ostvaruju 10 milijuna posjetitelja. Trenutno su u pohodu na Ameriku, a do sad su otvorili muzeje u Charlotteu, Atlanti, Minneapolisu. Nakon otvaranja u Las Vegasu slijede ona u Denveru i San Diegu.

image
ALLEN LUKE - ILLUMINATION
image
ALLEN LUKE - ILLUMINATION

Uz dojmljive iluzije, eksponate i muzejske zone, posjetiteljima u Las Vegasu predstavljena je posve nova razina interaktivnog iskustva koja u prvi plan stavlja jedinstvene izložbene primjerke. Otvaranje je obilježeno spektaklom u kojem je Muzej Iluzija udružio snage sa svjetskim mađioničarom Michaelom Carbonarom koji je oduševio svojim nastupom.

image
ALLEN LUKE - ILLUMINATION
Linker
13. travanj 2024 11:48