PRESS
Jubilarno izdanje

Koncert za štitnjaču: Četiri hrvatske glazbene dive nastupaju za važnu stvar

Jubilarni koncert održava se u organizaciji Hrvatske udruge za bolesti štitnjače 12.prosinca, u 20 sati kazalište Komedija.

Jubilarni koncert održava se u organizaciji Hrvatske udruge za bolesti štitnjače 12.prosinca, u 20 sati kazalište Komedija.

Četiri glazbene dive održat će poseban koncert u Kazalištu komedija, a sav prihod od ulaznica namijenjen je poboljšanju kvalitete života oboljelih od bolesti štitnjače, psihosocijalnim radionicama te podizanju svijesti o ovoj bolesti koja zahtjeva cjeloživotnu terapiju i praćenje.

Hrvatska udruga za bolesti štitnjače ovim koncertom obilježava 15 godina djelovanja. “Prije svega se želimo, u ime svih oboljelih, zahvaliti svima uz čiju smo podršku uspjeli pokrenuti i organizirati niz javnozdravstvenih akcija na zadovoljstvo ne samo svih onih koje je na neki način dotakla bolest štitnjače, već i na zadovoljstvo svih naših građana. Okupiti ovakve eminentne glazbenice na jednom mjestu za nas je zaista velika čast sestre Ivana i Marija Husar, Martina Tomčić, Adela Golac Rilović i glazbena škola Husar Tomčić. Ovim koncertom obilježit ćemo petnaest godina djelovanja Udruge, te zahvaliti se svima koji daju podršku oboljelima i njiohovim obiteljima", kažu organizatori.

image

Koncert za štitnjaču održava se 12. prosinca

PRESS

Jubilarni koncert održava se u organizaciji Hrvatske udruge za bolesti štitnjače 12.prosinca, u 20 sati kazalište Komedija, pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva, Hrvatskog Sabora, Grada Zagreba, Hrvatskog društva za štitnjaču te Hrvatskog društva za tumore glave i vrata.

Doseg hrvatske medicine, u svim njezinim segmentima, vrlo je visok kada govorimo o bolestima štitnjače. Zdravo funkcioniranje štitnjače važno je za psihomotorni razvoj populacija, a kako je riječ o vrlo učestaloj pojavi, u javnosti te posebice na društvenim mrežama, postoji jako puno manipulacija i alternativnih terapijskih rješenja među kojima su i nepotrebni s toga Hrvatska udruga za bolesti štitnjače u suradnji s liječnicim kontinuirano radi na podizanju svijesti o bolestima štitnjače.

Hrvatsku udrugu za bolesti štitnjače osnovao je akademik Zvonko Kusić, predsjednik Hrvatskog društva za štitnjaču i počasni predsjednik Hrvatske udruge za štitnjaču. Iznimnu važnost u udruzi ima Znanstveni odbor čiji je predsjednik profesor Drago Prgomet koji sa svim liječnicima i oboljelima volontira u udruzi. Ovo je prva udruga bolesnika s bolestima štitnjače u Hrvatskoj, a između ostalog organizira seminare i skupove bolesnika, njihovih obitelji te zainteresiranih građana radi edukacije i međusobne pomoći, informira javnost o novim i naprednijim metodama liječenja, razvija programe međunarodne suradnje, surađuje sa zdravstvenim i drugim organizacijama te nadležnim tijelima u cilju pomoći oko rješavanja zdravstvenih problema bolesnika, izdaje knjige i časopise, jača suradnju sa srodnim organizacijama u Hrvatskoj i izvan nje, organiza godišnja okupljanja bolesnika i njihovih obitelji te zdravstvenih djelatnika u svrhu međusobne pomoći i razmjene iskustva te organizira posjete međunarodnim godišnjim okupljanjima udruga za bolesti štitnjače.

image

Nastupaju poznate domaće dive

PRESS

Ulaznice za ovaj jedinstveni događaj mogu se osigurati putem sustava Ulaznice.hr, po cijeni od 120 kuna (15.93 €), a više informacija može se pronaći na službenoj stranici Hrvatske udruge za bolesti štitnjače te službenoj Facebook stranici.

Linker
27. travanj 2024 20:48