PRESS
talentiran glazbenik

J.R. August uskoro u Petom Kupeu: Izvodit će i neobjavljeni materijal s trećeg albuma

J.R. August 19. listopada dolazi u Trnjansku 5, a poznati Coldplay ga je prije više od 10 godina predstavio kao veliki potencijal.

J.R. August 19. listopada dolazi u Trnjansku 5, a poznati Coldplay ga je prije više od 10 godina predstavio kao veliki potencijal.

Još 2012. godine Coldplay predstavio ga je kao veliki svjetski potencijal, a ta su se predviđanja i ostvarila. J.R. August je već svojim prvim albumom osvojio publiku i kritiku koja ga je nazvala glazbenikom svjetskog kalibra. Novi susret s njim zakazan je za četvrtak, 19. listopada u Petom Kupeu. Uz dobro poznate pjesme odsvirat će i neobjavljeni materijal za nadolazeći album.

image

Peti Kupe

PRESS
image

Peti Kupe

PRESS

Blues, folk, gospel, pop, rock, samo su neki od žanrova koje J.R. August pjeva. Osim toga one je pijanist i skladatelj te pripovjedač. Miješa sve te utjecaje kako bi stvorio svijet koji se vrti oko prirode, rijeka, šuma i jedinstvenih likova koje živopisno oslikava u svojim pjesmama.

image
PRESS

Već u tjednu nakon objave njegov debitantski album "Dangerous Waters" bio je najprodavaniji u državi – prvi put u povijesti da je album domaćeg izvođača koji pjeva na engleskom jeziku zauzeo to mjesto. Dangerous Waters je na većini kritičarskih top-lista proglašen albumom godine.

image
PRESS
image
Slaven Janđel

No priznanja ovom talentu dosegnula su vrhunac na dodjeli Porina 2020. godine kad je J.R. August osvojio nagrade u čak tri kategorije: za alternativni album, za najboljeg novog izvođača i za album godine. Iste je godine slavio i na dodjeli Rock&Off nagrada, a bio je nominiran i za Impalu, europsku nagradu za indie album. Posljednje dvije godine uslijedile su nove nagrade i nominacije, kako za live album, tako i za drugi studijski – Still Waters.

J.R. August zasvirat će u Zagrebu sa svojim deveteročlanim bendom, a na repertoaru će se naći pjesme s prva dva albuma, kao i ekskluzivno još neobjavljeni materijali s trećeg albuma koji je u pripremi.

Linker
28. travanj 2024 08:17