LILI BAšIć
HOTEL ESPLANADE

‘It‘ mjesto u gradu: Znamo gdje se pripremaju ukusni kokteli i šampanjac

U baru vas čeka široka ponuda alkoholnih i bezalkoholnih koktela, žestokih pića, šampanjca i kava, te hrana koja se odlično sljubljuje s ponudom pića.

U baru vas čeka široka ponuda alkoholnih i bezalkoholnih koktela, žestokih pića, šampanjca i kava, te hrana koja se odlično sljubljuje s ponudom pića.

U zagrebačkom hotelu Esplanade smješten je Esplanade 1925 Lounge & Cocktail bar, popularno mjesto susreta poslovnih ljudi, osoba iz javnog života, zvijezda svjetskog šoubiznisa i gostiju koji svakodnevno uživaju u chic art déco interijeru i pićima talentiranih koktel-majstora.

image
LILI BAšIć

Kreativnu ponudu koktela potpisuje dugogodišnji koktel majstor - Vjenceslav Madić “Mater Kishoni”, današnji F&B direktor hotela koji je svoje bogato iskustvo stjecao u najboljim svjetskim barovima. Njegovi autorski kokteli pripremaju se prema posebnim recepturama i tehnikama te vrhunskim sastojcima.

Oleander, Esplanade Fizz, Orient Express, The Club ili Prohibition Cup samo su dio kolekcije koktela s potpisom uz koje se poslužuju prženi bademi ili pikantni oraščići. S druge strane, bezvremenski su klasici - Negroni, Moscow Mule, Margarita ili Mojito. Za one koji ne podnose alkohol tu su kokteli s niskim postotkom alkohola - Megroni, Americano Lemonade, Garden Spritzz i Wake Me Up Martini, bezalkoholni izbor koji podsjeća je Espresso Martini po kojem je nastao.

image
LILI BAšIć

Za ljubitelje francuskih mjehurića rujan će biti posebno dobar mjesec zbog vrhunskih šampanjaca Veuve Clicqut kolekcija Solaire Hour. Brut, Rosé, La Grande Dame 2008 ili premium izdanje šampanjca Veuve Clicquot Vintage 2002. u impresivnoj magnum boci povodom 250. obljetnice šampanjske kuće neće vas ostaviti ravnodušnima.

image
LILI BAšIć

Uz pomno odabranu ponudu šampanjaca, Esplanadina chefica Ana Grgić Tomić osmislila je gurmansku ponudu zalogaja u žutom tonu - hrskave kozice u kadaifu uz aiolj od naranče, tacos od crnog sezama s mousseom od dimljenog lososa, orange velvet kolač, bomboni od maline, citrusa i bazge te štapići sa svježim sezonskim voćem koji se izvrsno sljubljuju s ponudom pića.

image
LILI BAšIć

Osim koktela i šampanjaca, Esplanade Bar nudi široku selekciju pića - džinova, vina, craft piva, cijeđenih sokova, kavu i čajeve. U Baru nećete ostati gladni zbog poznate ponude sendviča, burgera s domaćim krumpirićima, tuna tataki, Cezar salatu, Esplanadine štrukle ili tatarski biftek.

image
LILI BAšIć

Esplanade 1925 Lounge & Cocktail Bar savršena je destinacija za dnevni i večernji izlazak, a osim odlične atmosfere u toplim mjesecima Esplanada Bar nudi jedinstven pogled na grad i doživljaj terase Oleander. Bar je otvoren svakog dana do 2 ujutro. Više informacije možete pronaći na Esplanade 1925 ili Facebooku i Instagramu.

image
LILI BAšIć
Linker
28. travanj 2024 06:09