Novi GRAVE

Ideja za sjajan provod: Berlinska techno kraljica i urnebesni DJ dvojac stižu u Peti Kupe

Njemačka glazbenica, DJ-ica, producentica i vlasnica diskografske kuće Ellen Allien te duo Luton i Šćepa rasplesat će ekipu 12. travnja u zagrebačkom klubu.

Novo izdanje GRAVE-a u petak 12. travnja u Petom Kupeu obećava kupanje izvanzemaljskim frekvencijama. U Zagreb slijeće omiljena techno kraljica Ellen Allien, njemačka glazbenica, DJ-ica, producentica i vlasnica diskografske kuće BPitch Control. Poznata je po svom utjecajnom radu u elektroničkoj glazbi, posebno u žanrovima kao što su techno, electro i minimal.

Rođena kao Ellen Fraatz, Allien je započela svoju karijeru kao DJ-ica u Berlinu 1990-ih godina. Kasnije je osnovala BPitch Control, etiketu koja je postala ključna u promicanju i podržavanju underground elektroničke glazbe. Poznata je i po svojim brojnim izdanjima, albumima i remiksima te nastupima diljem svijeta na raznim festivalima i klubovima. Njezin glazbeni stil karakteriziraju eksperimentalni pristup i avangardni zvukovi, a njezini setovi privlače mnoge poklonike elektroničke glazbe.

Ova rođena Berlinčanka, uvijek zvuči iznenađujuće i svježe jer se u njenim setovima stapa old school produkcija s onom modernom. Ellenin vječno kreativni um proizveo je deset albuma uz opsežan katalog singlova, EP-ova i remikseve za ključne izdavačke kuće kao što su Warp i Mute. Za pultom Petog Kupea pridružuje joj se njezin prijatelj Miro Von Berlin, Zagrepčanin koji je osim osebujnim plesnim pokretima isplivao na površinu svojim energičnim i razigranim setovima na koje publika odlično reagira.

image

Ellen Alien

PRESS

Luton i Šćepa, još uvijek su u usponu, a već su glavna clubbing atrakcija u regiji. U subotu ovaj zabavni DJ dvojac stiže u Peti Kupe. Jedan je basist i DJ, a drugi je DJ, a glavna karakteristika ovog dvojca je njihov inovativan pristup svakom nastupu – od pjesama, do outfita. Uvijek autentično odjeveni svaki prostor gdje puštaju muziku pretvaraju u tulum o kojemu će se još dugo pričati. Iz susjedstva dolazi i popularni novosadski DJ Runy, dok domaću podršku u ovoj nadasve zabavnoj večeri regionalnih majstora daje Pepi Jogarde.

image

DJ dvojac Luton i Šćepa

PRESS
Linker
16. travanj 2024 15:08