PRESS
FESTIVAL

Hook&Cook: Urbana i kreativna tradicionalna ribarska fešta

Hook & Cook festival je zapravo tradicionalna ribarska fešta, ali izvedena na urban i kreativan način.

Hook & Cook festival je zapravo tradicionalna ribarska fešta, ali izvedena na urban i kreativan način.

Hook&Cook, street seafood festival koji diljem Istre spaja ribare, kuhare i glazbenike u zajedničkoj ljubavi prema kuhanju, moru i raznim morskim specijalitetima, i ove godine okupit će ljude na molovima Medulina, Benjolama i Rovinja. Za veći doživljaj kulinarski specijaliteti pripremaju se na ribraskim brodovima i to od strane poznatih chefova iz cijele regije. Neki od chefova koji su do sada pripremali hranu za posjetitelje su David Skoko, Mate Jnković, Marko Turković i mnogi drugi. Jela koja su ostala zapamčena od strane ovih majstora su turske lepinje sa svježim škombrima, tuna cheeseburgeri, ramen od raže, tacosi od domaćih kozica i drugo.

image
PRESS
image

Damir Skoko bio je jedan od chefova

PRESS

Ove godine tema festivala je snaga žena te će povodom toga krme ribarskih brodova zasjeniti žene. Riblji street food gostima će pripremati predstavnice hrvatske kulinarske scene koje vode vrhunske restorane. Svoja jela koja su osmislile isključivo za ovu prigodu prestavit će Katarina Vrenc, Ivana Bekavac i Ana Bako, dok će se za glazbeni dio pobrinuti poznate regionalne DJ-ice.

image

Hook&Cook festival

PRESS
image

GLAZBENA ATMOSFERA

PRESS

Marko Domgjoni, jedan od osnivača festivala poziva zainteresirane da posjete Hook&Cook ove godine na čak tri lokacije. Početak festivala je 17. lipnja u Medulinu, slijedi 14. srpnja u Banjolama, 12. kolovoza ponovno u Medulinu te završava 16. i 17. rujna u Rovinju.

image
PRESS
Linker
26. travanj 2024 03:24