Hook & Cook

 PRESS
Uskoro sedmi put

Festival Hook & Cook: Kreativne ribarske fešte i majice koje slave more

Prvo festivalsko druženje bit će 17. lipnja u Medulinu, slijede događanja u Banjolama i ponovno u Medulinu, a festivalska priča završit će 16. i 17. rujna u Rovinju.

Prvo festivalsko druženje bit će 17. lipnja u Medulinu, slijede događanja u Banjolama i ponovno u Medulinu, a festivalska priča završit će 16. i 17. rujna u Rovinju.

Sedmo izdanje jedinstvenog street food festivala Hook & Cook održat će se u ljetnim mjesecima na više lokacija diljem Istre te će na kreativan način spojiti ribare, kuhare i glazbenike u zajedničkoj ljubavi prema moru. Tim su povodom predstavljene i majice ovogodišnjeg festivala u ograničenom izdanju. Majice su nastale u suradnji s koncept brendom i studijem Moje More iz Kostrene, iza kojeg stoje priznata grafička dizajnerica Rina Barbarić te art i brend menadžerica Ira Barbarić. S obzirom na to da festival ove godine slavi snagu žena, uz poznate predstavnice hrvatske kulinarske scene Katarinu Vrenc (Sopal), Ivanu Bekavac (Kut) i Anu Bako koje dolaze kuhati na Hook & Cook, suradnja sa sestrama Barbarić još je jedan način kojim organizatori iskazuju poštovanje uspješnim ženama.

image

Majice je dizajnirao brend Moje More

Karlo Pavlić

Brend Moje More nastao je kao posveta moru i stalnom vraćanju njemu. Kroz različite vrste dizajna pokušava se aktivirati meditativno stanje boravka uz more, ali i prenijeti apstraktni prikaz obalne i morske vegetacije. Ovaj je brend ujedno i platforma za umjetnice i poduzetnice koje žive uz more i koje se njime inspiriraju u svom radu, a jedan od ciljeva je poboljšati vidljivost žena koje rade u ruralnim dijelovima Hrvatske. Majice s potpisom Moje More dolaze u vintage bijeloj boji. Na leđima su elementi koji čine glavni vizual festivala - val, osti, usne i natpis Hook & Cook - razlomljeni u četiri ilustracije, dok prednju stranu krasi mali znak ostiju čije su oštrice prikazane u obliku srca. Majice se mogu naručiti putem web shopa Moje More, a moći će se kupiti i na festivalu.

image

Majice su posvećene moru

Karlo Pavlić

Festival Hook & Cook održat će se na molovima na tri lokacije u Istri: prvo festivalsko druženje bit će 17. lipnja u Medulinu, 14. srpnja događanje će biti u Banjolama, 12. kolovoza ponovno u Medulinu te zaključno 16. i 17. rujna u Rovinju. Na ovim događanjima na kojima se tradicionalna ribarska fešta izvodi na urban i kreativan način, uz autohtone namirnice i svježu hranu, svi posjetitelji moći će uživati i u odličnoj glazbenoj podlozi za koju će se pobrinuti ženske snage, odnosno poznate regionalne DJ-ice iz Hrvatske, Slovenije i Srbije.

Linker
28. travanj 2024 08:50