Jelena Rozga, Marija Šerifović i Miach

 CROPIX/GLORIA EDIT
što poslušati?

Detaljan vodič za koncerte u ožujku: Od Jelene Rozge, Marije Šerifović pa do Miach

Osim što se u ožujku obilježava i Dan žena koji će nam donijeti brojne koncerte diljem Hrvatske, ni ostatak mjeseca neće nedostajati nastupa kako domaćih tako i regionalnih glazbenika.

Osim što se u ožujku obilježava i Dan žena koji će nam donijeti brojne koncerte diljem Hrvatske, ni ostatak mjeseca neće nedostajati nastupa kako domaćih tako i regionalnih glazbenika.

Čini se kako je i ove godine ožujak odličan mjesec za odlazak na koncert. Naime, brojne domaće, ali i regionalne zvijezde imaju zakazane koncerte diljem Hrvatske, a s obzirom da su neki već rasprodani, očito je kako je interes publike velik. U ožujku se obilježava i Dan žena, pa su mnogobrojni gradovi nude sjajne koncerte na koje možete otići s prijateljicama.

Od rock bendova, mladih glazbenih nada, miljenika žena Zdravka Čolića, pobjednice Eurovizije, glazbene dive Zdenke Kovačiček - obožavatelji gotovo svih glazbenih žanrova pronaći će nešto u čemu će moći uživati.

Zagreb

U ožujku glavni grad Hrvatske nudi nastupe raznih izvođača, ali i novih glazbenih nada - od popa, rocka, trapa pa sve do legendarne glazbene dive Zdenke Kovačiček, za svakoga će se pronaći nešto. Šibenski pop-rock bend BluVinil u Tvornici kulture stiže 1. ožujka. Bend je poznat po pjesmama "Apaši", "Heroji", "U predgrađu" a koncert počinje u 20:30. Ulaznice je moguće kupiti preko sustava Entrio i Eventim.

Zagreb nastavlja s rockom, a omiljena sinjska grupa M.O.R.T. održat će koncert u Tvornici kulture 2. ožujka s početkom u 20 sati. Rock band će posjetitelje rasplesati sa svojim hitovima, a ulaznice su dostupne u Tvornici kulture ili online.

Hrvatska metropola za Dan žena nudi raznovrsne glazbenike. Tako glazbena diva Zdenka Kovačiček uoči Dana žena, 7. ožujka u Petom Kupeu organizira koncert s početkom u 20 sati. Na domaćoj glazbenoj sceni prisutna je već 67 godina, a poznata je po karizmatičnom i jedinstvenom vokalu te energičnim nastupima. U novim aranžmanima predstavit će i njoj drage pjesme koje su se u posljednje vrijeme mogle rjeđe čuti na njezinim nastupima kao što su "Mi volimo soul", "Hello Mr Elton John", "Volim te kao konja" i "Elektra". Karte za koncert je moguće kupiti preko sustava Entrio.

S druge strane mlada glazbenica Miach rasprodala je koncert u Tvornici kulture koji je zakazan na sam Dan žena, 8. ožujka. Pjevačica hitova "NLO", "Fantazija", "Led" i "Tempo" koncert će započeti u 20:30.

Također će 8. ožujka u Areni Zagreb nastupati Marija Šerifović. Poznata srpska pjevačica 2007. godine u Finskoj je s pjesmom "Molitva" pobijedila na Euroviziji. Nadalje, u listopadu 2023. godine izdala je šesti album pod nazivom "Dolazi ljubav", a na njemu se nalazi i duet s Matijom Cvekom "Pola sunca". Koncert počinje u 20 sati, a ulaznice su dostupne preko Eventima.

Ostatak ožujka također je zanimljiv u Zagrebu. Naime, svoj prvi solo album "Sad" u Tvornici kulture 22. ožujka promovirat će Ida Prester. Ida će uz pratnju benda predstaviti nove pjesme, a publika će uživati u njezinim starim hitovima kao što su "Volim te", "Bivša cura", "Sutra" i brojne druge. Koncert počinje u 20 sati, a ulaznice su dostupne na Entrio.

U rasprodanoj zagrebačkoj Tvornici kulture Jura Stublić i grupa Film tradicionalno održavaju proljetni koncert 23. ožujka u 20 sati. Osim starih hitova kao što su "Srce na cesti", "Pjevajmo do zore" i brojnih drugih, pjevat će i Jurine nove pjesme koje dosad nisu objavljene.

Jedan od najboljih hrvatskih tenora Marko Škugor vraća se na jubilarni peti koncert u dvoranu Vatroslava Lisinskog. Koncert se održava 26. ožujka s početkom u 20 sati, a obožavatelje će oduševiti izvedbama "Samo s tobom sam upoznao ljubav", "Ono nešto", "Ti budi ti" i brojnim drugim. Ulaznice je moguće kupiti na službenoj stranici Lisinskog.

Varaždin

Nakon što je rasprodao prvi koncert u varaždinskoj Areni za sam Dan žena 8. ožujka, regionalna zvijezda Zdravko Čolić održava i drugi samo dan kasnije, 9. ožujka. Miljenik žena otpjevat će hitove koji su mu obilježili karijeru - "Ti si mi u krvi", "Jedina", "Noć mi te duguje", "Moja draga" i brojne druge. Koncert počinje u 20 sati, a ulaznice za drugi koncert moguće je kupiti preko sustava Eventim.

Očito je Varaždin centar dobre zabave jer dovodi još jednu regionalnu zvijezdu. Naime, nakon dvije godine, 31. ožujka, Halid Bešlić stiže u varaždinsku Arenu. Stoga će fanovi legendarnog pjevača uživati u pjesmama "Prvi poljubac", "Taman je", "Miljacka" od 20 sati, a ulaznice su dostupne preko Eventima.

Rijeka

Punk sastav iz Zagreba Brkovi 2. ožujka nastupaju u riječkom Pogonu kulture u 20 sati i to kako bi proslavili dvadeset godina benda. Glazbenici hitova "Tolerancija" i "Hej konobari", rasprodali su koncert.

Riječki pogon kulture će također na Dan žena ugostiti i pjevačicu hitova "Sasvim sigurna", "Dolje na koljena" te "Jutro donosi kraj" - Vesnu Pisarović. Koncert počinje u 22 sata, a ulaznice je moguće kupiti preko sustava Eventim.

Zadar

U sklopu turneje "Minut srca mog", splitska pjevačica Jelena Rozga nastupa 8. ožujka u Velikoj dvorani Krešimira Ćosića. Pjevačica će pjevati hitove poput "Bižuterije", "Ona ili ja", "Nirvana" i brojne druge, a publiku će također počastiti i hitovima grupe Magazin. Koncert počinje u 20 sati, a ulaznice je moguće kupiti preko Eventima.

Split

Nakon koncerta u zagrebačkoj Areni u listopadu 2023., Željko Bebek pedeset godina karijere proslavit će i u splitskoj Dvorani Gripe 16. ožujka u 20 sati. Bivši pjevač rock sastava Bijelo dugme, izvodit će neke od svojih najpoznatijih hitova, a ulaznice je moguće kupiti preko sustava Eventim.

Još jedan glazbenik slavi jubilarnih 50 godina karijere. Naime, najistaknutiji gitarist s ovih prostora Vlatko Stefanovski slavi pedeset godina karijere, a povodom velikog jubileja 27. ožujka održava koncert u splitskoj Lori. Koncert počinje u 20 sati, a ulaznice su dostupne preko Eventima. Dan nakon, 29. ožujka koncert ima u zadarskom Hrvatskom narodnom kazalištu, a 29. ožujka u HKD na Sušaku u Rijeci.

Dubrovnik

Željko Samardžić stiže u dubrovački Culture club Revelin 9. ožujka. Koncert počinje u 20 sati, a ulaznice se mogu nabaviti na službenoj stranici kluba.

Maja Šuput također stiže u poznati dubrovački klub 31. ožujka. Nastup počinje u 22 i 30, a publika će moći uživati u njezinim najvećim hitovima - "Raj i pakao", "Svatovska", "Lopove" i brojne druge. Karte je moguće kupiti preko službene stranice kluba.

Linker
27. travanj 2024 13:00