Rivijera Medulin

Danas počinje Festival Rocks&Stars: Zvjezdana ekipa u magičnom ambijentu dobitna su kombinacija

Doris Dragović, Ana Rucner, Tomislav Bralić i još mnogi glazbeni majstori zasvirat će u ovom spektaklu kulture i solidarnosti, koji se održava u starom rimskom kamenolomu u Vinkuranu na Medulinskoj rivijeri.

Nastupom Doris Dragović počinje 3. Festival Rocks&Stars @ Cave Romane, spektakl kulture i solidarnosti, a održava se u starom rimskom kamenolomu u Vinkuranu na Medulinskoj rivijeri. Nakon svečanog otvorenja s karizmatičnom Doris Dragović na atraktivnoj istarskoj pozornici 20. srpnja nastupit će JM Jazz World Orkestar koji okuplja mlade glazbenike iz čak 17 zemalja. S njima će nastupiti Grammy dobitnici, trombonist Luis Bonillla i umjetnički voditelj orkestra, saksofonist Dick Oatts, jazz trubač Alex Sipiagin i bubnjar John Riley.

image

Doris Dragović

ZVONIMIR FERINA

Četvrtak, 21. srpanja, rezerviran je za Tomislava Bralića i klapu Intrade. Njihove su pjesme i interpretacije postale nezamjenjive te godinama s lakoćom i naglašenim emotivnim nabojem osvajaju srca publike kako u zemlji, tako i inozemstvu.

Drugi festivalski tjedan obilježit će nastup Queen Real Tribute banda i to 28. srpnja kada će publika uživati u originalnoj interpretaciji kultne rock grupe. Grand finale, 29. srpnja, dediciran je klasičnoj glazbi i orkestru Music for the Future koji je okupio mlade glazbenike koji su bili prisiljeni napustiti svoj rodni dom u Ukrajini iz kojeg su uzeli samo ono što je njima najbitnije, instrument.

image

Tomislav Bralić i klapa Intrade

PRESS
image

JM Jazz World Orkestar

PRESS

Podršku mladih ukrajinskim glazbenicima pruža i naša Ana Rucner kao i Policijska klapa sv. Mihovil koji će nastupiti kao njihovi gosti. Naime, Ana će nastupiti u pratnji klape, a svirat će na violončelu izrađenom od dragovoljno predanog oružja koje je u vlasništvu MUP-a te je dio njihove nacionalne kampanje „Manje oružja, manje tragedija“.

Umjetnička voditeljica Music for the Future i dirigentica Živa Ploj Peršuh poručila je kako im moramo dati perspektivu i budućnost te da iako nemaju svoj dom, imaju život i on se mora nastaviti, čak i ako je na drugom mjestu. Naime mladi ukrajinski glazbenici trenutno svoj dom imaju u Sloveniji i na svakoj pozornici gdje nastupaju gdje ih publika uvijek dočekuje s radošću i otvorena srca.

image

Ana Rucner

PRESS

Slovenski mladinski orkestar (SMO) organizirao je sigurnu evakuaciju mladim glazbenicima iz Ukrajine u Ljubljanu te su s Youth Symphony Orchestra of Ukraine i European Career Center for Artists Triple Bridge formirali orkestar koji je nastupio i s Gidonom Kremerom, jednim od najinovativnijih glazbenika današnjice. S Kremerom koji je srčano podržao projekt nastupili su u Cankarjevom domu u Ljubljani. Između ostaloga, nastupali su i u mariborskoj Kazališnoj velikoj dvorani, u Stuttgartu u čuvenom Liederhalleu i Trstu u Teatru Verdiju, a sad nam stižu i u predivan rimski kamenolom Cave Romane.

image

Music for the Future

IGOR UNUK
image

Queen Real Tribute

NIKOLA MAZIBRADA

Ovaj vrhunski spektakl kulture i solidarnosti organizira se pod pokroviteljstvom Općine Medulin, Turističke zajednice Općine Medulin. Koncert za pomoć ukrajinskoj djeci i uz potporu Ministarstva unutarnjih poslova RH. Partneri Festivala su Arena Hospitality Group, Coca-Cola, Bonaca restaurant & lounge bar, Roto svijet pića, Marčeta vina, Karlovačko te Romerquelle. Informacije o Festivalu i ulaznice za koncerte koji počinju u 21 sat potražite na caveromane.com mrežnoj stranici.

Linker
16. travanj 2024 03:48