NIJE SAMO IGRA

Zsa Zsa o svojim iskustvima: ‘Gejmanje je super zabava, ali treba znati granicu‘

Zagrebačka pjevačica sudjelovala je na panelu ‘Za tipkovnicom ili konzolom, budi pod kontrolom‘ o sigurnosti mladih na internetu, na kojem je chef Melkior Bašić oktrio svoju najdražu igru.

Kako bi potaknuli raspravu o sigurnosti mladih na internetu te pokazali da je gejmanje postalo svojevrsna zabava za sve, veliki obožavatelji igara Melkior Bašić, omiljeni kuhar i član žirija hrvatskog MasterChefa, te popularna pjevačica Zsa Zsa bili su gosti panela "Za tipkovnicom ili konzolom, budi pod kontrolom".

Tom prilikom je A1 Hrvatska najavila novu sezonu A1 Adria Lige, a u sklopu konferencije za medije održana je i panel rasprava o odgovornom gejmanju i sigurnosti na internetu. U razgovoru su sudjelovali kuhar i član MasterChef žirija Melkior Bašić i popularna pjevačica Zsa Zsa, kao i gejmer PvtMole, Tomislav Ramljak iz Centra za sigurniji Internet te Aleksandar Gavrilović iz Klastera hrvatskih proizvođača računalnih igara.

image

Chef Melkior Bašić i gejmer PvtMole

FOTOGRAFIJE: A1 PRESS

"Nakon dugog radnog dana, gejmanje me opušta i tu sam pronašao mir, zabavu, ali i dobre prijatelje. Naravno, kao i u hrani, u životu je zdravo sve što je u granicama normale i zato treba pronaći neki balans. Volim odigrati League of Legends, ali moram reći i da ja ponekad naletim na negativne komentare i uvrede koje pokušavam ignorirati. Protiv toga se treba boriti i glasno i jasno reći - ne, pogotovo zbog naših najmlađih“, istaknuo je Melkior Bašić.

image

O sigurnosti na internetu su govorili Luka Žučko, Tomislav Ramljak, Aleksandar Gavrilović, PvtMole, Melkior Bašić i Zsa Zsa

FOTOGRAFIJE: A1 PRESS

"I sama cijeli život vodim borbu s pitanjem koja je to točno granica u gejmanju i kako živjeti i taj život, a pritom ne zapustiti onaj pravi, u kojem vrijeme ide i u kojem imaš obaveze koje ne čekaju da ti prođeš nivo. Mislim da su to muke svakog gejmera, ali nekako s godinama dolazi i ta zrelost i odgovornost prema "vanjskim" zadacima pa moraš, hoćeš ili nećeš, naučiti kako to sve kombinirati. Mislim da je važno pričati baš o tome i našim iskustvima kako bismo sve mlade potencijalno usmjerili da uživaju u gejmingu, ali spoznaju kada treba ugasiti igricu“, istaknula je Zsa Zsa.

image
A1 PRESS

A1 Hrvatska početkom godine bila je partner u provođenju DeShame istraživanja, ali i brojnim drugim aktivnostima Centra za sigurniji internet, koji djeluje od 2012. godine i educira javnost o problemima i prijetnjama online svijeta. Istraživanje je pokazalo da čak 37,6 posto srednjoškolaca provodi 10 i više sati dnevno online, a čak 93 posto mladih svjedočilo je nekom obliku seksualnog uznemiravanja na internetu.

Linker
12. travanj 2024 19:48