nešto novo

Vrijeme je za Hangoo! Od danas možete skinuti prvu hrvatsku aplikaciju za ‘anti-površna‘ upoznavanja

Sva komunikacija odvija se putem glasa, a fotografije se mogu vidjeti tek kada se dvije osobe ‘lajkaju‘.

Dugoočekivana aplikacija, najavljena kao ''anti-površna Hrvatska aplikacija koja mijenja svijet globalnih društvenih mreža'', konačno je dostupna. Osmišljena od strane mladog poduzetnika Tomija Antoljaka, Hangoo za cilj ima povezati ljude na temelju dubljih emocionalnih i društvenih vrijednosti.

Sva komunikacija odvija se putem glasa, zbog čega ova zanimljiva aplikacija dolazi s jednostavnim, ali ujedno i dubokim sloganom: život je prekratak da ne kažeš što misliš.

image
Tomi Antoljak
PROMO

''Jako sam uzbuđen predstaviti Hangoo svima koji vole druženje i sve lijepe stvari koje dolaze s njime. Uz veliku podršku i pomoć svih vas, danas zajedno pokrećemo novi trend - u kojemu tvoj karakter vrijedi puno, puno više od toga kako izgledaš, kako se oblačiš ili od kuda dolaziš. Trend u kojemu imaš pravo biti autentičan i iskoristiti svoj glas da kažeš ljudima sve one stvari koje si se bojao reći toliko dugo vremena.

Ono što želim poručiti svima je da se ne boje novih iskustava, da se ne boje reći što misle i da budu otvoreni. Mi uvijek mislimo da je život dugačak i da postoji vrijeme za sve, ali to nije istina. Život je užasno kratak i jedino pravo vrijeme je upravo sada. Ti kao osoba si preposeban i tvoje vrijeme ovdje prekratko je da ne radiš stvari koje želiš, da ne probaš nova iskustva i stječeš nova prijateljstva i veze'', ističe začetnik ove aplikacije, Tomi Antoljak.

Čitajte i: Oduševili Warner Bros.: Domaći inovatori predstavili ‘sastavi sam‘ Batmobile, uz koji djeca uče programiranje

image
Hangoo aplikacija bazira se glasovnim porukama.
PROMO

Nema površnosti

Aplikacija funkcionira na principu avatara i ljudskog glasa, nešto što je najbolje zamisliti, po riječima Hangoo team-a, poput "virtualnog maskenbala". U centru aplikacije su personalizirani avatari koji se kreiraju s obzirom na stvarni izgled osobe te glasovne poruke putem kojih se članovi predstavljaju i govore nešto specifično o sebi.

Kako bi se izbjegla površnost suđenja po fotografijama, aplikacija otvara prave fotografije tek kada se dvije osobe ''lajkaju'', nakon čega se sva komunikacija nastavlja isključivo glasovnim porukama. Motivacija iza svega? U jednoj riječi: autentičnost.

image
Fotke se mogu vidjeti kada se divje osobe lajkaju.
PROMO

''Da je danas zadnji dan svega, da li bi želio raditi to što radiš, biti s ljudima s kojima jesi i reći stvari koje misliš? Najveća životna iluzija je da imaš nešto za izgubiti, da ako se otvoriš nekome ili ako napraviš nešto drugačije da će te to koštati. Već si ovdje, zašto onda ne biti onakav kakav želiš biti?'', napominje Tomi.

Hangoo je od sada dostupan ovdje, u cijeloj Hrvatskoj, trenutno samo za iPhone korisnike. Nakon toga, plan je širenje aplikacije na američko tržište; prvo New York, a zatim Austin, Los Angeles te Miami.

Linker
30. svibanj 2023 20:20